ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Υποβρύχιο «Titan»: Ανακτήθηκαν από τον βυθό του Ατλαντικού τα υπόλοιπα συντρίμμια και ανθρώπινα υπολείμματα

Εξερράγη τον Ιούνιο και οι πέντε επιβάτες του βρήκαν τραγικό θάνατο

Υποβρύχιο «Titan»: Ανακτήθηκαν από τον βυθό του Ατλαντικού τα υπόλοιπα συντρίμμια και ανθρώπινα υπολείμματα

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή, ανακοίνωσε πως μηχανικοί κατάφεραν να ανακτήσουν τα υπόλοιπα συντρίμμια και ανθρώπινα υπολείμματα από το υποβρύχιο «Titan» που εξερράγη τον Ιούνιο, σε ένα μοιραίο ταξίδι στον Τιτανικό, με αποτέλεσμα οι πέντε επιβάτες του να βρουν τραγικό θάνατο.

Η έρευνα για το υποβρύχιο πυροδότησε ένα διεθνές κυνήγι και τράβηξε την προσοχή του κοινού μέχρι που βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια αρκετές ημέρες αργότερα.

Αξιωματούχοι της ακτοφυλακής δήλωσαν την Τρίτη (10/10) ότι πρόσθετα μέρη του σκάφους ανασύρθηκαν από τον πυθμένα της θάλασσας την περασμένη εβδομάδα και μεταφέρθηκαν σε λιμάνι των ΗΠΑ.

Οι εμπειρογνώμονες θα αναλύσουν τα ανθρώπινα λείψανα.

Αν και το υποβρύχιο Titan περιγράφηκε ως «πειραματικό» από την OceanGate – την εταιρεία που το κατασκεύασε – έκανε αρκετές βουτιές στο ναυάγιο του Τιτανικού, το οποίο βρίσκεται 3.800 μέτρα, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στόκτον Ρας επέβαινε στο μοιραίο σκάφος, το οποίο εξερράγη κάτω από την έντονη πίεση του νερού.

Οι άλλοι τέσσερις επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους στο πλοίο ήταν: ο Βρετανο-Πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταβούντ, 48 ετών, ο γιος του Σουλεμάν, ο Βρετανός επιχειρηματίας Άμις Χάρντινγκ, 58 ετών, και ο Πολ-Ανρί Ναρζολέ 77 ετών, πρώην δύτης του γαλλικού Ναυτικού.

Τα δικαστικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν μετά την έκρηξη έδειξαν ότι ο Ρας αγνόησε τις προειδοποιήσεις ασφαλείας σχετικά με το υποβρύχιο. Η OceanGate, η οποία οργάνωνε καταδύσεις σε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, ανέστειλε όλες τις λειτουργίες μετά την καταστροφή.

Το σκάφος Titan ήταν κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με πλάκες τιτανίου και ένα μικρό παράθυρο στο ένα άκρο. Οι ίνες άνθρακα είναι φθηνότερες από το τιτάνιο ή τον χάλυβα και είναι εξαιρετικά ισχυρές, αλλά είναι ένα σε μεγάλο βαθμό μη δοκιμασμένο και ασυνήθιστο υλικό για καταδύσεις βαθιάς θάλασσας με ανθρώπους επιβάτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια διεθνής έρευνα για την καταστροφή συνεχίζεται και το Λιμενικό Σώμα είπε ότι στο μέλλον θα πραγματοποιηθεί δημόσια ακρόαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.