ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ζημιές σε υποθαλάσσιο καλώδιο τηλεπικοινωνιών που συνδέει Σουηδία και Εσθονία

Οι ζημιές στο καλώδιο εντοπίστηκαν έξω από τα θαλάσσια ύδατα και την αποκλειστική οικονομική ζώνη στη Σουηδία

Ζημιές σε υποθαλάσσιο καλώδιο τηλεπικοινωνιών που συνδέει Σουηδία και Εσθονία

Ζημιές υπέστη καλώδιο τηλεπικοινωνιών που συνδέει τη Σουηδία με την Εσθονία, σχεδόν ταυτόχρονα με τις ζημιές που διαπιστώθηκαν στον υποθαλάσσιο αγωγό και το καλώδιο που συνδέει τη Φινλανδία με την Εσθονία, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικής Άμυνας της Σουηδίας.

Οι ζημιές στο καλώδιο εντοπίστηκαν έξω από τα θαλάσσια ύδατα και την αποκλειστική οικονομική ζώνη στη Σουηδία, είπε ο υπουργός Καρλ-Όσκαρ Μπόχλιν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Το καλώδιο παραμένει σε λειτουργία.

«Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να πούμε τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη ζημιά. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η ζημιά έγινε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και κοντά (…) στον αγωγό φυσικού αερίου και το υποθαλάσσιο καλώδιο που συνδέει την Εσθονία με τη Φινλανδία», πρόσθεσε.

Οι ευρωπαϊκές χώρες και το ΝΑΤΟ εκφράζουν ολοένα και περισσότερες ανησυχίες για την ευπάθεια των κρίσιμων υποδομών γύρω και κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα.

Το Ελσίνκι ανέφερε πρόσφατα ότι οι ζημιές στον αγωγό και το καλώδιο τηλεπικοινωνιών μπορεί να προκλήθηκαν σκόπιμα.

Τον Σεπτέμβριο του 2022 σημειώθηκαν εκρήξεις με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα στους υποθαλάσσιους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική και να διακοπεί η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.