Δολοφονία Δ.Ζέμπερη: Δις ισόβια στον Μ.Σοροπίδη – Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία

Δολοφονία Δ.Ζέμπερη: Δις ισόβια στον Μ.Σοροπίδη – Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, διατήρησε την ποινή των δις ισοβίων ετών κάθειρξης στο Μανώλη Σοροπίδη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη τον Οκτώβριο του 2017 στο Β´ Νεκροταφείο.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα για τη δολοφονία της.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, αν και η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστεί αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Μάλιστα, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα επισημαίνοντας ότι για την αναγνώριση του ελαφρυντικού δεν αρκεί η καλή συμπεριφορά στις φυλακές και προσθέτοντας πως δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος έχει σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

Yπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αναμενόταν να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, όταν ο κορωνοϊος «τίναξε» στον αέρα τη δίκη σε δεύτερο βαθμό, καθώς μια από τις ενόρκους νόσησε με κορωνοιό με αποτέλεσμα το δικαστήριο να υποχρεωθεί σε διακοπή για τις 4 Οκτωβρίου.

«Το παιδί το σκότωσαν από υπόθεση της δουλειάς. Ο δολοφόνος κατηγόρησε γνωστό μεγαλοδικηγόρο ότι τον πλήρωσε για να τη σκοτώσει. Τι κάνατε με αυτό; Φέρτε εδώ τους πραγματικούς δολοφόνους. Αυτός είναι πιόνι! Εγώ πιστεύω ότι στη δουλειά της ξέρουν!» ξέσπασε ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη, υποστηρίζοντας ότι η κόρη του δολοφονήθηκε επειδή έχει στα χέρια της υποθέσεις της λίστας Λανγκαρντ.

«Ξέρω ότι ήρθαν οι αστυνομικοί σπίτι και μου είπαν το συμβάν. Μου είπαν ότι σκότωσαν το παιδί μου με 14 μαχαιριές. Δεν ήξερα τι να κάνω. Το παιδί μου μέχρι τις 16.30 ήταν καλά και στο νεκροταφείο για να ανάψει το καντήλι στο τάφο του καλύτερου της φίλου που είχε χαθεί λίγο καιρό νωρίτερα. Της έλεγα να μη πηγαίνει συχνά για ψυχολογικούς λόγους» ανέφερε η μητέρα της και συμπλήρωσε πως η Δώρα ήταν φοβισμένη το τελευταίο διάστημα.

Κλείνοντας την κατάθεση της η μητέρα του θύματος ξεκαθάρισε: «Δεν πιστεύω πως έγινε για να της πάρει τα πέντε ευρώ και την τσάντα. Την παρακολουθούσε μάθαμε, γύριζε γύρω από το σπίτι μας. Δεν είμαι σίγουρη ότι το έκανε για να πάρει ναρκωτικά. Μπορεί κάποιος να τον έβαλε να το κάνει. Γιατί μου σκότωσε το παιδί μου;».

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και να αδελφή της, η οποία επίσης υπογράμμισα πως η Δώρα ήταν ανήσυχη και φοβισμένη.

«Δεν ήθελε να βγαίνει έξω. Την έβλεπα φοβισμένη. Ήθελε να τη σκοτώσει οπωσδήποτε, της έκανε τόσες μαχαιριές, φαίνεται να την παρακολουθούσε, δεν πιστεύω ότι ήταν ληστεία, πιστεύω ότι είχε να κάνει με τη δουλειά της και θα ήθελα να συνεχιστούν οι έρευνες» κατέληξε η μάρτυρας.

Την ίδια άποψη είχα και ο αδελφός της 32χρονος, σημειώνοντας στο δικαστήριο: «Εγώ αυτό δεν το βλέπω ληστεία, το βλέπω δολοφονία. Τη χτύπησε πισώπλατα ενώ έφευγε. Αυτό πως το βλέπετε; Δεν ήταν ακαριαίος ο θάνατος, βρέθηκε 100 μέτρα παρακάτω. Μόνος του τι έκανε, αλλά δε νομίζω ότι το έκανε για 25 ευρώ. Η εμφάνιση της Δώρας δεν προϊδεάζει για πολλά χρήματα. Μέσα στο νεκροταφείο υπήρχαν πιο εύκολοι στόχοι, όπως γιαγιάδες που μπορεί να έχουν ένα χρυσαφικό ή μια σύνταξη».

Κατά την ακροαματική διαδικασία κατέθεσε και ο άνθρωπος που φιλοξενούσε τον Σοροπίδη στο σπίτι του, ο οποίος στο πρωτόδικο δικαστήριο δεν είχε εμφανιστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο μάρτυρας, που πάσχει από σοβαρή ψυχιατρική πάθηση, ανέφερε πως ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του που φιλοξένησε τον Σοροπίδη, τον οποίο είχε γνωρίσει σε φιλικό σπίτι. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τον πήρε τηλέφωνο από τη φυλακή ο κατηγορούμενος και του ζήτησε να πει στον ανακριτή ότι τον είχε βάλει ένας μεγαλοδικηγόρος να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.