ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι Ρώσοι διέσπασαν την κεντρική αμυντική γραμμή των Ουκρανών και μπήκαν στο εργοστάσιο ΑΖΟΜ

Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν πλέον την ειδική μονάδα εθελοντών της Wagner

Οι Ρώσοι διέσπασαν την κεντρική αμυντική γραμμή των Ουκρανών και μπήκαν στο εργοστάσιο ΑΖΟΜ

Ειδικές δυνάμεις της νεοσύστατης Μονάδας Αστικού Πολέμου του ρωσικού Στρατού, συνεπικουρούμενες από το σώμα εθελοντών της Wagner, διέσπασαν πριν λίγες ώρες την κεντρική αμυντική διάταξη των Ουκρανών στο βιομηχανικό συγκρότημα του AZOM στο Μπάκχμουτ και κατέλαβαν το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων. 

Η εξέλιξη ήταν αποτέλεσμα της συντριβής των ουκρανικών ενισχύσεων εχθές που είχαν ξεκινήσει από το Τσάσιβ Γιαρ για να σπάσουν την πολιορκία του Μπάκχμουτ.

Mάχες διεξάγονται και στις υπόγειες εγκαταστάσεις του βιομηχανικού συγκροτήματος.

Το συγκεκριμένο βιομηχανικό συγκρότημα είχε μετατραπεί από τους Ουκρανούς σε φρούριο.

Η προώθηση των Ρώσων δείχνει ότι οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα πυρομαχικών και ματαίως ζητούν ενισχύσεις, καθώς όπως πρώτο έγραψε το pronews.gr καταλήφθηκε και η τελευταία ασφαλτοστρωμένη οδός εφοδιασμού δυτικά του Μπάκχμουτ.

Το βιομηχανικό συγκρότημα του ΑΖΟΜ είναι μία περιοχή 100.000 τετραγωνικών μέτρων παρόμοια με το Azovstal της Μαριούπολης.

Μέσα έχουν οχυρωθεί περίπου 1000 Ουκρανοί και Δυτικοί μισθοφόροι αλλά δεν είναι σαφές πόσοι έχουν πραγματικά απομείνει.

Αν το ΑΖΟΜ πέσει σε ρωσικά χέρια και μάλιστα σύντομα όπως φαίνεται, η μάχη του Μπάκχμουτ λαμβάνει τέλος καθώς είναι η πιο καλά οχυρωμένη θέση των Ουκρανών που έχουν απομείνει στην πόλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.