Ελλάδα και ΗΠΑ πραγματοποίησαν συνεκπαίδευση με άλματα Ελευθέρας Πτώσης στα Μέγαρα (βίντεο)

H εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στις δράσεις Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος - ΗΠΑ

Ελλάδα και ΗΠΑ πραγματοποίησαν συνεκπαίδευση με άλματα Ελευθέρας Πτώσης στα Μέγαρα (βίντεο)

Στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση από την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως την Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου η οποία περιελάμβανε εκτέλεση αλμάτων Ελευθέρας Πτώσεως, στη Ζώνη Ρίψεως Μεγάρων .

Στην συνεκπαίδευση συμμετείχαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) του ΓΕΣ. Από πλευράς ΗΠΑ συμμετείχαν δύο ελικόπτερα UH-60 Black Hawk της 1st CAB της Αεροπορίας Στρατού, η οποία έχει μετασταθεύσει στις εγκαταστάσεις της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, στο πλαίσιο της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στις δράσεις Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ, συμβάλλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας κατά τη σχεδίαση και εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων, και αναδεικνύει την διαχρονική συνεργασία των δύο Χωρών στον τομέα του Ειδικού Πολέμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.