ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκικά ΜΜΕ: «Με υποβρύχια σκούτερ προσπάθησαν να περάσουν στην Σάμο Γκιουλενιστές»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Με υποβρύχια σκούτερ προσπάθησαν να περάσουν στην Σάμο Γκιουλενιστές»

Με υποβρύχια… σκούτερ, επιχείρησαν να διαφύγουν στην Ελλάδα τρία μέλη της οργάνωσης FETO του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, που η Τουρκία χαρακτηρίζει ως «τρομοκρατική», στην περιοχή του Κουσάντασι απέναντι από την Σάμο.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, οι τρεις Τούρκοι συνελήφθησαν από άνδρες της Ακτοφυλακής, όταν εντοπίστηκαν μέσα σε φουσκωτή βάρκα να προσπαθούν να προσεγγίσουν τη στεριά. Αν και αρχικά ισχυρίστηκαν πως πήγαν για ψάρεμα, στη συνέχεια αποδείχθηκε πως πρόκειται για πρώην αξιωματικούς που εκδιώχθηκαν από τις θέσεις τους επειδή ήταν μέλη του δικτύου Γκιουλέν.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως οι τρεις Τούρκοι, ηλικίας 31, 32 και 34 ετών αντίστοιχα, πέρασαν με χρήση υποβρύχιων σκούτερ στα ελληνικά χωρικά ύδατα, από τα τουρκικά παράλια προς την Σάμο, αλλά εντοπίστηκαν και επαναπροωθήθηκαν πίσω στην Τουρκία, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Η χρήση υποβρύχιου σκούτερ, επιτρέπει καταδύσεις και πορεία βάθος έως 30 μέτρων μέσα στο νερό, με ταχύτητες έως και 4 χλμ./ ώρα. Ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ οι δύο προφυλακίστηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα τουρκικά μέσα σημειώνουν πως «Οι Αρχές εργάζονται για την αποκρυπτογράφηση των τρόπων και των μεθόδων που χρησιμοποιούν τα μέλη της ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης FETO για να διαφύγουν παράνομα στο εξωτερικό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.