ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Τούρκος πρεσβευτής στην Ελλάδα: «Ποια Γενοκτονία; Προτείνατε για Νόμπελ τον Κεμάλ»

Τούρκος πρεσβευτής  στην Ελλάδα: «Ποια Γενοκτονία; Προτείνατε για Νόμπελ τον Κεμάλ»

Την πάγια θέση της τουρκικής διπλωματίας περί μη ύπαρξης θέματος γενοκτονίας επανέλαβε ο Μπουράκ Οζουγκέργκιν, ο οποίος τοποθετήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα.

Μιλώντας στην Κορίνα Γεωργίου για το marketnews.gr λίγες ημέρες μετά τη 19η Μαΐου (ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Ελλάδα, εθνική αργία στην Τουρκία), ο έμπειρος διπλωμάτης υποστήριξε ότι το παρελθόν είναι πολύ δύσκολο να συγκεκριμενοποιηθεί.

«Αν κοιτάξετε τις δεκαετίες που πέρασαν από το 1919 έως το 1994, πού ήταν όλοι αυτοί;» διερωτήθηκε, αναφερόμενος στο 1994 ως το έτος που η Ελλάδα αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων. Επίσης, διερωτήθηκε γιατί ο Ελευθέριος Βενιζέλος πρότεινε τον Μουσταφά Κεμάλ για Νόμπελ Ειρήνης από τη στιγμή που υπήρχαν τέτοια εγκλήματα εναντίον των Ελλήνων.

«Δεν γνώριζε ο Βενιζέλος ότι κάτι τόσο φοβερό, όπως ισχυρίζεστε εσείς, είχε συμβεί; Όχι, είναι περισσότερο μια ερμηνεία, μια παρουσίαση της ιστορίας προσανατολισμένη στις πολιτικές αναγκαιότητες», σημείωσε.

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε και εμείς ιστορίες να διηγηθούμε. Έχουμε και εμείς ανθρώπους στην Τουρκία που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στα εδάφη που σήμερα γνωρίζετε ως Τουρκία».

Μάλιστα, ο Μπουράκ Οζουγκέργκιν πρότεινε η Ελλάδα και η Τουρκία να στραφούν μπροστά, διαφορετικά, όπως προέβλεψε, «θα τρέχουμε σε κύκλους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.