ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Στην Ελλάδα οι νέοι μας σε όλα τα αθλήματα λιντσαρίστηκαν επειδή χαιρέτισαν στρατιωτικά»

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Στην Ελλάδα οι νέοι μας σε όλα τα αθλήματα λιντσαρίστηκαν επειδή χαιρέτισαν στρατιωτικά»

Του δικαιώματος των Τούρκων αθλητών να πανηγυρίζουν, όπως ακριβώς το επιθυμούν, υπεραμύνθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έκανε ειδική μνεία και στην Ελλάδα.

«Όλοι οι ξένοι αθλητές στην Τουρκία μπορούν να πανηγυρίζουν – με βάση τα πιστεύω τους – για τις νίκες τους. Κανείς δεν τους εμποδίζει και όλοι το σεβόμαστε» τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινής ομιλίας του.

Ωστόσο, όπως έσπευσε να προσθέσει, «στην Ευρώπη – και ειδικά στη Δύση – οι αθλητές μας, οι ποδοσφαιριστές μας, οι παλαιστές μας και γενικότερα οι νέοι μας σε όλα τα αθλήματα, όπως τελευταία δύο αθλητές μας χάντμπολ στην Ελλάδα, λιντσαρίστηκαν επειδή χαιρέτισαν στρατιωτικά».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου, Τούρκοι αθλητές – σε διάφορα αθλήματα – επέλεξαν να πανηγυρίσουν στρατιωτικά, αποδίδοντας φόρο τιμής στον τουρκικό στρατό που επιχειρούσε στη βόρεια Συρία.

Η κίνηση αυτή, ωστόσο, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Μάλιστα, το ίδιο συνέβη και με δύο Τούρκους αθλητές του χάντμπολ, οι οποίοι αγωνίζονται στην Ελλάδα, για λογαριασμό της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Αμφότεροι τιμωρήθηκαν από τα ελληνικά αθλητικά σωματεία, λόγω της επιλογής του να χαιρετίσουν στρατιωτικά, κατά τη διάρκεια αναμέτρησης της τουρκικής εθνικής ομάδας χάντμπολ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 9 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, με στόχο την εκκαθάριση της παραμεθόριας περιοχής από τους Κούρδους μαχητές του YPG – PKK.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγες ημέρες αργότερα, κατόπιν των διαδοχικών συμφωνιών της Τουρκίας αρχικά με τις ΗΠΑ και μετέπειτα με τη Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.