ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Hurriyet: «Η Ελλάδα χτίζει τείχος στα σύνορα αλλά δεν πληρώνει τους εργαζόμενους – Ύψωσαν τη σημαία της εξέγερσης!»

Hurriyet: «Η Ελλάδα χτίζει τείχος στα σύνορα αλλά δεν πληρώνει τους εργαζόμενους – Ύψωσαν τη σημαία της εξέγερσης!»

Στην κατασκευή του έργου για το φράχτη 27 χιλιομέτρων στα ελληνοτουρκικά σύνορα αναφέρεται άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet που καταλογίζει στην ελληνική κυβέρνηση ότι έχει φθάσει στο σημείο να μην πληρώνει ούτε τους εργαζόμενους για την υλοποίηση του.

«Ανήμποροι να πάρουν τα χρήματά τους, οι εργαζόμενοι έφτασαν στο σημείο να σταματήσουν την κατασκευή του φράχτη. Οι εργάτες που εργάζονταν στην κατασκευή επαναστάτησαν με την αιτιολογία ότι δεν μπόρεσαν να λάβουν τους μισθούς τους για τέσσερις ολόκληρους μήνες» αναφέρει -μεταξύ άλλων- το τουρκικό δημοσίευμα.

«Οι εργάτες κατασκευών φρακτών εξεγέρθηκαν με την αιτιολογία ότι δεν μπορούσαν να πάρουν τους μισθούς τους. Ο Σύνδεσμος Εργαζομένων Οικοδομών Αλεξανδρούπολης διαμαρτυρήθηκε στην κοινοπραξία των τεσσάρων κατασκευαστικών εταιρειών που έχουν αναλάβει το έργο, το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό 62,9 εκατομμύρια ευρώ».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, οι διαμαρτυρίες οφείλονται στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν αμοιβή για τις υπερωρίες τους, δεν πληρώνονται τακτικά τους μισθούς τους και η εργοδοσία προβαίνει σε μαζικές απολύσεις. Η τουρκική εφημερίδα τονίζει πως οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν έχουν εισπράξει τους μισθούς τους για τέσσερις ολόκληρους μήνες, δήλωσαν επιπροσθέτως ότι τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στο εργοτάξιο είναι ανεπαρκή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Ένωση Εργαζομένων στην κατασκευή του φράχτη, εν αναμονή βοήθειας από την κυβέρνηση της Αθήνας, έγραψε στην καταγγελία της ότι… επιστρέφει τα συγχαρητήρια για την πρόοδο των έργων στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ως υποκριτικά και προκλητικά. Εάν δεν υπάρχει αποτέλεσμα, θα σταματήσουμε» καταλήγει η τουρκική εφημερίδα στο άρθρο της.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.