Βεβήλωση ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο από τουρκικό drone – Η τουρκική ομολογία και η Interpol

Βεβήλωση ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο από τουρκικό drone – Η τουρκική ομολογία και η Interpol

Η επίθεση και η βεβήλωση της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο, έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2020. Αρχικά η τουρκική πλευρά τήρησε σιγή ιχθύος όμως αποκαλύπτεται η αλήθεια της προσβλητικής ενέργειας…

Την ώρα που η Ελλάδα έχει ζητήσει τη βοήθεια της Interpol για την εξιχνίαση της υπόθεσης βεβήλωσης της γαλανόλευκης στο Καστελλόριζο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής θα κληθούν να παράσχουν στοιχεία οι αρμόδιοι του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού KARAR TV που είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο με πλάνα από drone τα οποία δείχνουν το Καστελόριζο από ψηλά και την ελληνική σημαία που φαίνεται, μετά τη δολιοφθορά με την κόκκινη μπογιά.

Το κανάλι ανέφερε ότι ομάδα Τούρκων εθνικιστών μηχανικών είναι οι δράστες δολιοφθοράς: «Μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, μια πολιτική ομάδα Τούρκων μηχανικών έβαψε την τεράστια ελληνική σημαία στο νησί Καστελόριζο με κόκκινο χρώμα», ανέφερε το KARAR TV, που δημοσιοποίησε τα επίμαχα πλάνα από drone.

«Περίπου στις 7:00 – 7:10 ξυπνήσαμε με τουρκικά εμβατήρια μέσω drone και μετά αντιληφθήκαμε ότι η σημαία είχε μπογιές. Στο νησί προκλήθηκε αμέσως αναστάτωση. Πρωί – πρωί να ξυπνάς με τουρκικά εμβατήρια δεν είναι και ό,τι καλύτερο», ανέφερε στο dimokratiki.gr, ο αντιδήμαρχος Στράτος Αμύγδαλος, σημειώνοντας πως η πτήση του drone ήταν για λίγα λεπτά και όχι για περισσότερο, όπως αρχικά μεταδόθηκε.

Ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε την προσβολή της ελληνικής σημαίας είχε εκδώσει το υπουργείο Εξωτερικών. Αξιωματικοί της κρατικής ασφάλειας Ρόδου που μετέβησαν στο Καστελόριζο, αλλά και άνδρες της Ασφάλειας από την Αθήνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση έγινε με μπαλόνια γεμάτα με κόκκινη μπογιά που έπεσαν από drone που είχε πετάξει πάνω από το σημείο.

Η πτήση drone φέρεται να απογειώθηκε από το Κας της Τουρκίας και να έφτασε μέχρι το Καστελόριζο. Είναι ξεκάθαρο ότι ο χειριστής του drone δεν βρισκόταν σε ελληνικό έδαφος. Με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί ζητείται η άσκηση δίωξης για προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας. Σημειώνεται ότι οι ζημιές στην ελληνική σημαία αποκαταστάθηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.