ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα για «εκπαίδευση τρομοκρατών» – Δεν απάντησε ο Κ.Μητσοτάκης

Μίλησε για ακόμη μια φορά για «τουρκική μειονότητα»

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα για «εκπαίδευση τρομοκρατών» – Δεν απάντησε ο Κ.Μητσοτάκης

Παρόλο που «διαφημίζεται» το θετικό κλίμα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις κοινές δηλώσεις του που έκανε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε την χώρα μας μέχρι και για «εκπαίδευση τρομοκρατών». 

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα ότι διατηρούσε στο έδαφός της κέντρα εκπαίδευσης «τρομοκρατών», εννοώντας το Λαύριο και τους Κούρδους, ενώ μίλησε για «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη!

Οι σχετικές αναφορές του Ερντογάν (και για το Κυπριακό):

«Με τον κύριο Μητσοτάκη συζητήσαμε πώς μπορούμε να εξελίξουμε τη συνεργασία στο πεδίο καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Διατύπωσα για μια ακόμη φορά την προσδοκία μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και χαιρετίσαμε το κλείσιμο του καταυλισμού του Λαυρίου. Υπογράμμισα πως απαιτείται προσοχή προκειμένου να μην σχηματιστούν παρόμοιοι καταυλισμοί που θα δίνουν καταφύγιο σε τρομοκράτες στην Ελλάδα.

Η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και ρωμαίικη μειονότητα στη χώρα μας είναι δομικά στοιχεία του ανθρώπινου και του πολιτιστικού μας πλούτου. Η αύξηση της ηρεμίας και της γαλήνης των μειονοτήτων θα επηρεάσει θετικά τις σχέσεις. Διατύπωσα τις προσδοκίες μας για τις βελτιώσεις που απαιτούνται από το Διεθνές Δίκαιο όσον αφορά την κατάσταση της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης. Η επίτευξη μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό με βάση τις πραγματικότητες στο νησί, θα είναι προς όφελος ολόκληρης της περιοχής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέλος της τοποθέτησης του Τούρκου Προέδρου πήρε το λόγο και απάντησε για την μουσουλμανική μειονότητα, αλλά δεν είπε τίποτα για την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης που αφανίζεται, ενώ δεν έβγαλε άχνα για τις κατηγορίες περί «εκπαίδευσης τρομοκρατών»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ένα σχόλιο για τις μειονότητες. Στη Θράκη έχουμε μουσουλμανική μειονότητα. Η Θράκη αποτελεί ένα παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων. Ίσες ευκαιρίες για τους μουσουλμάνους της Θράκης. Ο όρος μουσουλμανική καθορίζεται από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Να το διασφαλίσουμε και να ενισχύσουμε το καλό κλίμα και να διαβεβαιώσω πως προς αυτή την κατεύθυνση θα εξακολουθεί να δουλεύει η ελληνική κυβέρνηση», είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.