ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ζητά και τα ρέστα ο Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Ελλάδα παραβίασε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές» – Ξαναθυμήθηκε και τα… νησιά

«Θα έχουμε συνομιλίες με τους Αμερικανούς για τα F-16»

Ζητά και τα ρέστα ο Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Ελλάδα παραβίασε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές» – Ξαναθυμήθηκε και τα… νησιά

Ο κύκλος της συμμετοχής του Ταγίπ Ερντογάν στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ έκλεισε με την…καθιερωμένη αναφορά του στην Ελλάδα.

Από το βήμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, κατά την τελευταία ημέρα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην ισπανική πρωτεύουσα, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στην Ελλάδα που, όπως είπε, «έχει παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο 147 φορές» και για αυτόν τον λόγο «θα έπρεπε να λογοδοτήσει».

Και συνέχισε, αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, εμφανώς ενοχλημένος: «Κάνει ειδικές επισκέψεις στα νησιά του Αιγαίου. Εξοπλίζει τα νησιά. Αυτά προστατεύονται από τη Λωζάνη και το Παρίσι, δεν επιτρέπεται να εξοπλίζονται».

«Η Ελλάδα να μην εξοπλίζει τα νησιά. Να σέβονται τις Συνθήκες και να κάνουν τα απαραίτητα βήματα» συμπλήρωσε.

Νωρίτερα σήμερα, ο ίδιος είχε παρουσιαστεί αισιόδοξος για το θέμα της πώλησης F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, ενώ είχε παράλληλα προειδοποιήσει και τη Φινλανδία και τη Σουηδία πως εάν δεν ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις που ανέλαβαν έναντι της Άγκυρας, τότε η Τουρκία θα μπλοκάρει εκ νέου την επικύρωση του πρωτοκόλλου της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της πώλησης F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε σήμερα από τη Μαδρίτη, με φόντο τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που ολοκληρώνεται, πως Τούρκοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να έχουν συνομιλίες για το συγκεκριμένο ζήτημα στις ΗΠΑ το προσεχές διάστημα.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζο Μπάιντεν, τον διαβεβαίωσε κατά τη διμερή συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στη Μαδρίτη πως θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου αυτή η συμφωνία για την πώληση των F-16 στην Τουρκία να περάσει από το Κογκρέσο.

Αναφερόμενος στο τριμερές μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για την ένταξη αυτών των δύο ευρωπαϊκών χωρών στο ΝΑΤΟ, ο κ. Ερντογάν παρουσιάστηκε ικανοποιημένος. Ο ίδιος δήλωσε πως οι ανησυχίες και οι ευαισθησίες της Τουρκίας ελήφθησαν τελικώς υπόψη από τις άλλες χώρες, που θα πρέπει το επόμενο διάστημα να αποδείξουν ότι προτίθενται να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τούρκος ηγέτης προειδοποίησε μάλιστα πως εάν Σουηδία και Φινλανδία δεν ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντι της Τουρκίας στο πλαίσιο του τριμερούς μνημονίου που υπεγράφη την περασμένη Τρίτη, τότε το πρωτόκολλο της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να σταλεί στο τουρκικό κοινοβούλιο προς έγκριση/επικύρωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.