ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πολεμοχαρείς δηλώσεις Βρετανών κατά Ρωσίας: «Να ετοιμαστούμε για πόλεμο»

Πολεμοχαρείς δηλώσεις Βρετανών κατά Ρωσίας: «Να ετοιμαστούμε για πόλεμο»

H υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρους, προειδοποίησε ότι η κρίση στην Ουκρανία θα μπορούσε να μετατραπεί σε άμεση σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και των κρατών του ΝΑΤΟ, «εάν οι δυτικές δυνάμεις δεν αντισταθούν στον Πούτιν τώρα».

«Αν δεν σταματήσουμε τον Πούτιν στην Ουκρανία, θα δούμε τους άλλους να απειλούνται – τη Βαλτική, την Πολωνία, τη Μολδαβία, και θα μπορούσε να καταλήξει σε σύγκρουση με το ΝΑΤΟ», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών στο Sky News την Κυριακή.

Τα σχόλια της Βρετανίδας ΥΠΕΞ έρχονται καθώς η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, εισέρχεται στην τέταρτη ημέρα της.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του στρατηγού Sir Richard Shirreff, πρώην αναπληρωτή ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ, που είπε ότι «η πρώτη γραμμή άμυνας της Βρετανίας είναι τώρα τα σύνορα των πρώην σοβιετικών κρατών, που φοβούνται ότι θα μπορούσαν να είναι τα επόμενα μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Υπάρχει πιθανότητα σύντομα ως έθνος να βρεθούμε σε πόλεμο με τη Ρωσία. Εμείς σε αυτή τη χώρα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η ασφάλειά μας δεν ξεκινά από τους λευκούς βράχους του Ντόβερ, ξεκινά από τα δάση της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Εσθονίας».

Ο σερ Ρίτσαρντ είπε ότι η σημερινή εισβολή πρέπει να αλλάξει τη «νοοτροπία» του Τζόνσον, προειδοποιώντας ότι πιστεύει ότι ο Πούτιν έχει βάλει στόχο να αποκαταστήσει την ΕΣΣΔ, η οποία χωρίστηκε σε 15 δημοκρατίες όταν κατέρρευσε το 1991.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μιλώντας στο πρόγραμμα του BBC Today, ρωτήθηκε από τον Nick Robinson εάν οι Βρετανοί και τα «παιδιά και τα εγγόνια» τους μπορεί να «αναμένεται να πολεμήσουν» τους Ρώσους και ο Sir Richard απάντησε: «Απολύτως. Εάν η Ρωσία βάλει ένα βήμα στο έδαφος του ΝΑΤΟ, είμαστε όλοι σε πόλεμο με τη Ρωσία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.