ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Ισραηλινοί κτύπησαν το αεροδρόμιο της Δαμασκού

Οι Ισραηλινοί κτύπησαν το αεροδρόμιο της Δαμασκού

Τρεις μέχρι στιγμής είναι οι εκδοχές για τις εκρήξεις που συνέβησαν χθες το βρ\αδυ στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν το αεροδρόμιο Mazzeh της Δαμασκού λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Κατάφεραν πλήγμα σε αποθήκη πυρομαχικών από την οποία εφοδιαζόταν η Χεζμπολάζ, ενώ φημολογείται ότι είχαν μεταφερθεί ιρανικής κατασκευής βαλλιστικοί πύραυλοι.

Tα iσραηλινά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν την είδηση για ισραηλινό χτύπημα.

Ταυτόχρονα σημειώθηκαν και εκρήξεις στον αέρα από συριακά πυραυλικά αντιαεροπορικά βλήματα και ριπές συριακών ανταεροπιρικών όπλων

Η άλλη εκδοχή είναι ότι η επίθεση έγινε πάλι από το Ισραήλ αλλά με πυραύλους.

Μια πηγή των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών έκανε λόγο στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik επίσης για επίθεση με πυραύλους ενάντια στο αεροδρόμιο, σημειώνοντας ότι το αλ Μεζέχ δεν επηρεάστηκε από την επίθεση. Όπως είπε, σημειώθηκαν εκρήξεις σε μια αποθήκη πυρομαχικών που βρισκόταν κοντά ως αποτέλεσμα της επίθεσης. Η ίδια πηγή επιβεβαίωσε ότι τα συριακά αντιαεροπορικά συστήματα αναχαίτισαν τις επιθέσεις.

Ένας αξιωματούχος σε μια τοπική συμμαχία που στηρίζει τις συριακές δυνάμεις δήλωσε ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από επιθέσεις πυραύλων που είχαν στόχο τη βάση, αλλά τα αντιαεροπορικά συστήματα αναχαίτισαν την επίθεση.

Τέλος ο συριακός στρατός σε μία προσπάθεια να κατευνάσει την ένταση δηλώνει πως η έκρηξη συνέβη από..ηλεκτρολογικό πρόβλημα σε αποθήκη πυρομαχικών χωρίς να δίνει όμως περαιτέρω πληροφορίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.