ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Α.Μπλίνκεν: «Στο χέρι της Ουκρανίας το πώς θα χρησιμοποιήσει τα αμερικανικά όπλα»

Αποποίηση ευθυνών για μελλοντικά πλήγματα με ATACMS σε ρωσικό έδαφος από τον Αμερικανό ΥΠΕΞ

Α.Μπλίνκεν: «Στο χέρι της Ουκρανίας το πώς θα χρησιμοποιήσει τα αμερικανικά όπλα»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε στις 15 Μαΐου ότι η Ουκρανία πρέπει να λάβει μόνη της αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο χρήσης των όπλων που προμήθευσαν οι ΗΠΑ, ακόμη και αν αυτά μπορούν να πλήξουν στόχους εντός του ρωσικού εδάφους.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο, ο Μπλίνκεν αναφέρθηκε στην πρόσφατη έκφραση δυσαρέσκειας της Ουκρανίας ότι οι περιορισμοί της Ουάσιγκτον δεν της επιτρέπουν να επιτεθεί στις ρωσικές δυνάμεις που συγκεντρώνονται πριν διασχίσουν τα σύνορα στο Χάρκοβο.

«Δεν έχουμε επιτρέψει ούτε ενθαρρύνουμε χτυπήματα εκτός Ουκρανίας, αλλά τελικά, η Ουκρανία πρέπει να πάρει αποφάσεις μόνη της για το πώς θα διεξάγει αυτόν τον πόλεμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ΗΠΑ έχουν προμηθεύσει στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς, τους οποίους η Ουκρανία φέρεται να χρησιμοποίησε για να πλήξει ρωσικούς στόχους στην κατεχόμενη Κριμαία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, οι επίσημοι περιορισμοί της Ουάσιγκτον δεν επιτρέπουν τη χρήση αυτών των όπλων για επιθέσεις εντός του ρωσικού εδάφους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.