ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

CNN: «Εγκαταλείπουν την Ουκρανία οι ξένοι μισθοφόροι λόγω απωλειών»

«Πολλοί από τους μισθοφόρους έρχονται στην Ουκρανία επειδή είναι ένα καλό συμπλήρωμα στο βιογραφικό τους»

CNN: «Εγκαταλείπουν την Ουκρανία οι ξένοι μισθοφόροι λόγω απωλειών»

Αρκετοί είναι οι ξένοι μισθοφόροι που εγκαταλείπουν την Ουκρανία, λόγω των σκληρών μαχών και τα πολλά πυρά που δέχονται από τους Ρώσους. 

«Πολλοί από τους μισθοφόρους έρχονται στην Ουκρανία επειδή είναι ένα καλό συμπλήρωμα στο βιογραφικό τους», δήλωσε στο CNN ένας από τους Ουκρανούς αξιωματικούς ο Ντμίτρι Κοστιούκα.

Σε συνέντευξή του στο κορυφαίο Αμερικανικό δίκτυο, αποκάλυψε ότι πολλοί ξένοι μισθοφόροι που ήρθαν στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν σε ειδική επιχείρηση στο πλευρό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σχεδόν αμέσως εγκαταλείπουν τη χώρα αφού είδαν σκληρές μάχες.

«Κατά κανόνα, δεν έχουν συνειδητοποιήσει σε τι πόλεμο μπαίνουν», τόνισε ο στρατιωτικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι ξένοι μισθοφόροι πιστεύουν ότι η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία είναι σαν μια τυπική ανταλλαγή πυροβολισμών με τον εχθρό, αλλά δεν συνειδητοποιούν την κλίμακα των μαχών. Αφού πέρασαν όλη την ημέρα κάτω από ασταμάτητα πυρά πυροβολικού, οι ξένοι μισθοφόροι σπεύδουν να λύσουν τη σύμβαση και να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Όχι, όχι, αυτό είναι υπερβολικά επικίνδυνο. Δεν είναι αυτός ο πόλεμος στον οποίο υπογράψαμε», ήταν σύμφωνα με τον Κοστιούκ τα λόγια ενός από τους μισθοφόρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Ουκρανία αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα λειψανδρίας, με αποτέλεσμα στην πρώτη γραμμή να στέλνονται ανεκπαίδευτοι άντρες που μάλιστα επιστρατεύονται με το ζόρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.