ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

CNN: «Η Ρωσία θα “τραβήξει” τον πόλεμο στην Ουκρανία τουλάχιστον έως τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ»

«Γνωρίζει ότι ο Ν.Τραμπ θα βοηθήσει»

CNN: «Η Ρωσία θα “τραβήξει” τον πόλεμο στην Ουκρανία τουλάχιστον έως τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ»

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που μίλησαν στο CNN υποστήριξαν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα «τραβήξει» τον πόλεμο στην Ουκρανία τουλάχιστον έως τις προεδρικές εκλογές του 2024, καθώς ελπίζει ότι μια ήττα του Τ.Μπάιντεν θα οδηγήσει σε μείωση της αμερικανικής στήριξης στην Ουκρανία. 

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος ξεκαθάρισε πως δεν έχει «καμία αμφιβολία» ότι ο Πούτιν «προσπαθεί να αντέξει» μέχρι τις εκλογές του 2024.

Μια άλλη πηγή που έχει ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, δήλωσε πως «ο Πούτιν γνωρίζει ότι ο Τραμπ θα τον βοηθήσει. Το ίδιο και οι Ουκρανοί και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Έτσι, παρόλο που δεν έχουμε δει κάτι ρητά προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να υποθέσουμε ότι όλοι σκέφτονται την εξέλιξη αυτή».

Την ίδια στιγμή, ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης εξέφρασε στο CNN την πίστη ότι η προσπάθεια της Ρωσίας να παρατείνει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι τις αμερικανικές εκλογές «είναι ακριβώς το σχέδιο του Πούτιν».

Οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη σαφείς πληροφορίες σχετικά με τη νοοτροπία του Πούτιν ή αν σκοπίμως παρατείνει τον πόλεμο με την ελπίδα μιας νίκης του Ντόναλντ Τραμπ ή των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά οι εκλογές του επόμενου έτους παραμένουν ένας βασικός παράγοντας που κορυφαίοι δυτικοί αξιωματούχοι της εθνικής ασφάλειας, των μυστικών υπηρεσιών και της διπλωματίας πιστεύουν ότι θα επηρεάσει τις αποφάσεις του Πούτιν στην Ουκρανία, καθιστώντας ακόμη λιγότερο πιθανό να επιλυθεί η κρίση πριν από το τέλος του επόμενου έτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.