Μαζί τους καίγονται και ξένοι μισθοφόροι

Η Ρωσία έδωσε την απάντησή της σήμερα στην Eurovision και το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra που με το τραγούδι “Stefania” τους απονεμήθηκε ουσιαστικά η πρώτη θέση και έσπευσαν να στείλουν την συμπαράστασή του στους εγκλωβισμένους Αζοφίτες στο Αζοφστάλ: Τους καίνε σαν τα ποντίκια!

Μαζί με τους δυτικούς μισθοφόρους που είναι εγκλωβισμένοι μαζί τους, όπως θα δείτε στην συνέχεια.

Το ρωσικό πυραυλικό πυροβολικό εξαπέλυσε μπαράζ με εμπρηστικές ρουκέτες 9M22S με την κεφαλή καυσίμου 9N510, η οποία περιέχει 180 μεμονωμένα εμπρηστικά στοιχεία σχεδιασμένα για την έναρξη πυρκαγιών.

Αυτά τα εμπρηστικά στοιχεία αποτελούνται από πρίσματα κατασκευασμένα από κράμα μαγνησίου γνωστό ως ML-5, γεμάτο με πυροτεχνική σύνθεση παρόμοια με τον θερμίτη.

Τα βλήματα ρίχθηκαν στις οπές που είχαν ανοίξει πριν συμβατικές βολές του ρωσικού πυροβολικού.

Όλα αυτά για να συγκεντρώσουν τους εναπομείναντες Αζοφίτες στα κεντρικά υπόγεια.

«Oι δυνάμεις μας πραγματοποιούν επιχείρηση ώστε να οδηγήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις βαθιά στο έδαφος του εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη» δήλωσε ο Αλεξάντερ Χοντακόφσκι, διοικητής της ταξιαρχίας Βοστόκ.

Και συνέχισε: «Οι περισσότερες δυνάμεις μας αποχώρησαν από την Μαριούπολη. Οι ενέργειες στο Azovstal πραγματοποιούνται στην περιφέρεια προκειμένου να οδηγήσουν τους Ουκρανούς στο κεντρικό τμήμα του Azovstal».

Στο μεταξύ αποκαλύπτεται ότι τουλάχιστον τρεις στρατιωτικοί εν αποστρατεία του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται εγκλωβισμένοι με τους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη, όπως ανέφερε η Daily Express, επικαλούμενη μαρτυρία ενός άλλου πρώην Βρετανού στρατιωτικού

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

«Και οι τρεις άνδρες στο ουκρανικό χαλυβουργείο υπηρέτησαν στον βρετανικό στρατό. Ξέρω ότι δύο υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν , αλλά, όπως εγώ, εξεπλάγησαν από την ένταση της σύγκρουσης», ανέφερε η εφημερίδα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο στρατιώτης.

Σύμφωνα με τον μισθοφόρο, πήγαν στην Ουκρανία πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής προκειμένου «να ενωθούν με τους Ουκρανούς στα ανατολικά (στο Ντονμπάς)».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, οι συμπολίτες του στάλθηκαν στο νότο, όπου ενίσχυσαν το νεοναζιστικό σύνταγμα Αζόφ, σημειώνει το δημοσίευμα του Ria Novosti.