ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έφοδος Ρώσων στο Azovstal – Ξεκίνησε η τελική επίθεση για την πλήρη «εκκαθάριση» της Μαριούπολης

«Να τελειώνουμε όσο δυνατόν πιο γρήγορα»

Έφοδος Ρώσων στο Azovstal – Ξεκίνησε η τελική επίθεση για την πλήρη «εκκαθάριση» της Μαριούπολης

Επίθεση στο εργοστάσιο της Azovstal στη Μαριούπολη ετοιμάζουν οι Ρώσοι αυτονομιστές, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου των αυτονομιστών Έντουαρντ Μπασούριν.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν έφοδο στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal ώστε να «εκκαθαρίσουν» τους υπόλοιπους μαχητές του Τάγματος Αζόφ που βρίσκονται «ταμπουρωμένοι». 

Οι αυτονομιστές έχουν στόχο να «απελευθερώσουν» το εργοστάσιο το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε ένας άλλος αυτονομιστής, ο Ντένις Πουσίλιν, σύμφωνα με το RIA.

Να θυμίσουμε ότι το pronews.gr σας μετέδωσε χθες ότι το εργοστάσιο Azovstal κτυπήθηκε για πρώτη φορά με στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160, τον επονομαζόμενο «Λευκό Κύκνο» με βόμβες FAB-3000.

Η FAB–3000 μία μη κατευθυνόμενη βόμβα βάρους 3 τόνων η οποία έχει σχεδιαστεί κυρίως για την καταστροφή βιομηχανικών, αστικών και λιμενικών υποδομών. Όπως και οι Αμερικανοί στον πόλεμο του Κόλπου (Β-52), χρησιμοποιούν στρατηγικά βομβαρδιστικά για υποστήριξη των επίγειων επιχειρήσεων με βομβαρδισμούς “carpet bombing”.

Από την ισχύ πυρός που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι δείχνει ότι είναι αποφασισμένοι να τελειώνουν με τα υπολείμματα του Τάγματος Αζόφ και με ότι άλλο έχει απομείνει από άλλα ουκρανικά τάγματα εντός της βιομηχανικής ζώνης Azovstal.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, που επικαλείται το BBC, ο αριθμός των αμυνομένων στη Μαριούπολη είναι ανάμεσα σε 500 με 800 στρατιώτες.

Σε ότι αφορά την επιφάνεια του βιομηχανικού συγκροτήματος θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει πλήρης εκκαθάριση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Το πρόβλημα είναι με τις υπόγειες εγκαταστάσεις οι οποίες αποτελούνται από τούνελ και πέντε υπόγεια επίπεδα (κάποιοι λένε ακόμα και οκτώ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η ρωσική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θέλουν να έχουν τελειώσει όχι μόνο με την Μαριούπολη αλλά κα με την ανατολική Ουκρανία μέχρι τις 9 Μαΐου καθώς τότε θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση για την «Ημέρα της Νίκης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.