ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Ελλάδα Κύπρος και Γαλλία λένε «όχι» στις αγορές μη ευρωπαϊκών όπλων για την Ουκρανία

Αυτή η εξέλιξη προέκυψε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας που διεξάγεται στο Μόναχο

Ελλάδα Κύπρος και Γαλλία λένε «όχι» στις αγορές μη ευρωπαϊκών όπλων για την Ουκρανία

Την αντίθεσή τους στο να επιτραπεί η χρήση Ευρωπαϊκών κεφαλαίων για την αγορά οπλισμού εκτός ΕΕ, ως μέτρο έκτακτης στήριξης προς την Ουκρανία, εξέφρασαν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Γαλλία, όπως ανέφερε την Παρασκευή το Politico, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Αυτή η εξέλιξη προέκυψε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας που διεξάγεται στο Μόναχο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αδυνατεί να εκπληρώσει τη δέσμευσή της για την προμήθεια ενός εκατομμυρίου πυρομαχικών στον ουκρανικό στρατό έως τον Μάρτιο του 2024.

Ως εκ τούτου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν το ενδεχόμενο αγοράς πυρομαχικών που παράγεται εκτός ΕΕ. Το Politico γράφει ότι μια μικρή ομάδα χωρών με επικεφαλής τη Γαλλία εμποδίζει τις προσπάθειες να χρησιμοποιηθούν χρήματα της ΕΕ για την αγορά όπλων από το εξωτερικό.

Ο λόγος είναι ότι οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές όπλων χρειάζονται παραγγελίες για να δικαιολογήσουν την αύξηση της παραγωγής τους, πρόσθεσε.

Η Γαλλία έχει τονίσει την ανάγκη ενίσχυσης της βιομηχανίας όπλων της ηπείρου.

Η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις εγχώριες στρατιωτικές δαπάνες της κατά περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια τα επόμενα χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ευρώπη έχει ξεπεράσει τις Η.Π.Α. στη συνολική οικονομική στήριξη της Ουκρανίας, με ένα πακέτο 50 δισεκατομμυρίων ευρώ που συμφωνήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.