ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έρχεται μακελειό στην Μαριούπολη: «Δεν καταθέτουμε τα όπλα» απαντούν στο ρωσικό τελεσίγραφο οι Ουκρανοί

Τελεσίγραφο ωρών έδωσαν οι ρωσικές δυνάμεις στους Ουκρανούς νεοναζί του Τάγματος Αζόφ

Έρχεται μακελειό στην Μαριούπολη: «Δεν καταθέτουμε τα όπλα» απαντούν στο ρωσικό τελεσίγραφο οι Ουκρανοί

Έρχεται μακελειό στην Μαριούπολη, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται «ταμπουρωμένες» σε ένα εργοστάσιο μεταλλουργίας κοντά στο λιμάνι αρνούνται να παραδώσουν τα όπλα τους. 

Αυτό δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βέρεστσουκ, η οποία κλήθηκε να απαντήσει για το τελεσίγραφο ωρών που έδωσε η Μόσχα στους Ουκρανούς του Τάγματος Αζόφ που μάχονται στην Μαριούπολη.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση οποιασδήποτε παράδοσης, κατάθεσης όπλων», είπε η κυρία Βέρεστσουκ, σύμφωνα με την Ουκράινσκα Πράβντα. «Eχουμε ήδη ενημερώσει τη ρωσική πλευρά σχετικά», πρόσθεσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

H Ρωσία έδωσε το βράδυ της Κυριακής ολιγόωρη διορία στις ουκρανικές αρχές έως τις 04.00 τα ξημερώματα (05.00 ώρα Μόσχας) σήμερα, Δευτέρα 21 Μαρτίου, για την παράδοση της στρατηγικής σημασίας πόλης της Μαύρης Θάλασσας.

Το τελεσίγραφο, που πλέον έχει παρέλθει, απορρίφθηκε από το Κίεβο και το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης, με τις επόμενες ώρες να προμηνύονται ιδιαίτερα δύσκολες.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε σε νέο μήνυμά του ότι «είναι ήδη η 25η ημέρα από τότε που ο ρωσικός στρατός προσπαθεί μάταια να βρει φανταστικούς “Ναζί” από τους οποίους δήθεν ήθελαν να υπερασπιστούν τον λαό μας.

»Οπως μάταια προσπαθούν να βρουν Ουκρανούς που θα τους συναντούσαν με λουλούδια. Και το πιο σημαντικό – ο ρωσικός στρατός δεν μπορεί να βρει τρόπο να γυρίσει σπίτι. Γι’ αυτό οι στρατιώτες μας τους βοηθούν με την πορεία προς την κρίση του Θεού».

Ρωσικό τελεσίγραφο στους Ουκρανούς του Τάγματος Αζόφ

Τελεσίγραφο έστειλε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο καθεστώς του Κιέβου ζητώντας την παράδοση των όπλων των νεοναζί που έχουν καταφύγει σε ένα εργοστάσιο μεταλλουργίας κοντά στο λιμάνι της Μαριούπολης, αλλιώς θα τους στείλει όλους στο Στρατοδικείο για τα εγκλήματά τους «στην καλύτερη περίπτωση»

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti το τελεσίγραφο είναι λίγων ωρών και λήγει το πρωί της Δευτέρας.

«Oι αρχές της Μαριούπολης έχουν τώρα την ευκαιρία να κάνουν μια επιλογή και να περάσουν στο πλευρό του λαού, αλλιώς το στρατιωτικό δικαστήριο που τους περιμένει θα είναι απλά πολύ λίγο σε σχέση με αυτό που τους αξίζει για τα τρομερά εγκλήματά τους, τα οποία η ρωσική πλευρά τεκμηριώνει πολύ προσεκτικά», είπε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρουτης Διοίκησης Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ.

«Απευθύνουμε ξεχωριστή έκκληση στους απεχθείς ληστές, στη συνείδηση των οποίων εκατοντάδες ζωές αθώων ανθρώπων, οι οποίοι τώρα αυτοαποκαλούνται εκπρόσωποι των επίσημων τοπικών αρχών, αυτής της μοναδικής πόλης της Μαριούπολης .

Γνωρίζουμε ότι στην παρούσα κατάσταση, λίγα εξαρτώνται από εσάς, δεδομένου ότι είστε υπό τον πλήρη έλεγχο των εθνικιστικών ταγμάτων, αλλά πραγματικά ελπίζουμε ότι εσείς, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου της πόλης, έχετε τουλάχιστον κάτι στοιχειώδες, ανθρώπινο, τουλάχιστον μια αίσθηση συμπόνιας για τους πολίτες που σας έχουν εμπιστευτεί», δήλωσε ακόμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.