Η Κύπρος δεν προτίθεται να στείλει όπλα στην Ουκρανία

Ουκρανοί εμπειρογνώμονες αναμένονται στα τέλη Απριλίου στην Κύπρο να εκπαιδευτούν στην αποναρκοθέτηση

Η Κύπρος δεν προτίθεται να στείλει όπλα στην Ουκρανία

Μετά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Ελλάδα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ θα βρεθεί σήμερα στην Κύπρο, όπου θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του, Μιχάλη Γιωργάλλα. Σχολιάζοντας τη συνάντηση, ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, τόνισε πως η βούληση της Λευκωσίας για παροχή μόνο ανθρωπιστικής στήριξης προς το Κίεβο είναι ξεκάθαρη.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΡΙΚ,η σημερινή συνάντηση του υπουργού Άμυνας της Κύπρου με τον Ουκρανό ομόλογό του, γίνεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας που ενδεχομένως να έχει η Κύπρος σε θέματα εκπαίδευσης και όχι για να παραχωρηθεί οπλισμός στην Ουκρανία.

Ο κύριος Λετυμπιώτης επανέλαβε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει καταστήσει σαφές, ότι δεν θα συμβάλει στο στρατιωτικό σκέλος, αφού η Κύπρος δεν μπορεί επ’ ουδενί να παραμείνει χωρίς εξοπλισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, ο Κύπριος υπουργός Μιχάλης Γιωργάλλας είπε σε δικές του δηλώσεις στο Sigma, πως την τελευταία εβδομάδα του Απρίλη αναμένεται να φιλοξενηθεί στην Κύπρο η πρώτη ομάδα Ουκρανών εμπειρογνώμων, προσωπικό που θα εκπαιδευτεί στην απόναρκοθέτηση και την ναρκαλίευση. Ανέφερε ότι «ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, θα αφιχθεί σήμερα, θα τον ξεναγήσουμε στους χώρους όπου θα γίνει η εκπαίδευση, θα τον ενημερώσουμε για το τι ακριβώς κάνει η Κύπρος για την δική του χώρα, σε μια προσπάθεια να είμαστε κοντά στην εξέλιξη των γεγονότων. Είμαστε κοντά βέβαια, συμμετέχουμε σε όλα τα συμβούλια που αφορούν την Ουκρανία. Δεχόμαστε πρόσφυγες, αν δεν κάνω λάθος 20-21 χιλιάδες Ουκρανοί πρόσφυγες βρίσκονται στην Κύπρο. Να μην ξεχνά και η Ευρώπη ότι είμαστε και εμείς θύμα εισβολής και κατοχής και ότι η ίδια ευαισθησία και αλληλεγγύη να υπάρχει και για την Κύπρο, που δεν υπάρχει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.