ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η νέα πραγματικότητα: Οι πολίτες στην Ιερουσαλήμ αντί για τσάντες κυκλοφορούν με… κρεμασμένα όπλα (φώτο)

Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενθαρρύνει τους Ισραηλινούς πολίτες να προμηθεύονται όπλα

Η νέα πραγματικότητα: Οι πολίτες στην Ιερουσαλήμ αντί για τσάντες κυκλοφορούν με… κρεμασμένα όπλα (φώτο)

Μπορεί εκ πρώτης όψεως η κοπέλα και ο φίλος της στην παρακάτω φωτογραφία από την Ιερουσαλήμ, να φαντάζουν σαν ένα κανονικό ζευγάρι, ωστόσο το όπλο που κρέμεται μπροστά της δείχνει τα όσα βιώνουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες στο Ισραήλ.

Το ζευγάρι εθεάθη να κάνει τη βόλτα του πιασμένο χέρι-χέρι το βράδυ της Δευτέρας, στην Ιερουσαλήμ όπου το κλίμα παραμένει τεταμένο μετά την πρόσφατη φονική επίθεση της Χαμάς σε ανατολική συνοικία της πόλης, όπου σκοτώθηκαν τρεις άμαχοι.

Αντίστοιχες εικόνες με οπλισμένους Εβραίους πολίτες να προσεύχονται στο Τείχος των Δακρύων κάνουν το γύρο του κόσμου.

Στο Τελ Αβιβ δεν ξενίζουν οι εικόνες πολιτών που απολαμβάνουν τα ποτά τους αγκαλιά με ένα όπλο, που ψωνίζουν στα σούπερ μάρκετ με το όπλο κρεμασμένο στον ώμο, που κάνουν ποδήλατο με όπλο περασμένο σταυρωτά. Εβραίοι προσεύχονται με το όπλο περασμένο στον ώμο στο Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ

Εκατοντάδες χιλιάδες νέες αιτήσεις οπλοφορίας στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς

H νομοθεσία περί οπλοκατοχής ήταν αυστηρή στο Ισραήλ πριν το μακελειό που προκάλεσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και μόνον άτομα που μπορούσαν να αποδείξουν ότι χρειάζονταν περισσότερη ασφάλεια εξασφάλιζαν τις αντίστοιχες άδειες. Η επεξεργασία των σχετικών αιτήσεων προηγουμένως έπαιρνε μήνες, αλλά τώρα μπορούν να εγκριθούν εντός ημερών από τη συμπλήρωση μιας ηλεκτρονικής φόρμας.

Καταστήματα όπλων και σκοπευτήρια στο Ισραήλ έχουν έκτοτε κατακλυστεί από πολίτες που επιθυμούν να αγοράσουν πυροβόλα όπλα για να προστατεύσουν τις οικογένειές τους. Οι πωλητές σημειώνουν ότι το ενδιαφέρον για την αγορά πυροβόλων όπλων, ειδικά πιστόλια και περίστροφα, καθώς και πυρομαχικά, έχει αυξηθεί αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες. Εικόνες ζευγαριών που οπλοφορούν ενώ κάνουν περίπατο είναι συνηθισμένες πλέον στο Ισραήλ

Τη μεγαλύτερη ανησυχία για την ασφάλειά τους έχουν οι Ισραηλινοί έποικοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που ήταν και οι πιο βαριά οπλισμένοι πολίτες του Ισραήλ πριν από τον νέο πόλεμο.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στα σκοπευτήρια «caliber 3» στη γειτονιά Γκους Ετζιόν κοντά στη Βηθλεέμ, γίνονταν τρεις συνεδρίες σκοποβολής την εβδομάδα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και τώρα πλέον δύο την ημέρα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη Yael Gat.

Η εκπαίδευση στη σκοποβολή είναι υποχρεωτική προϋπόθεση για την απόκτηση άδειας κατοχής όπλου.

Μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, σχεδόν δύο μήνες μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, περίπου 260.000 Ισραηλινοί είχαν καταθέσει αίτηση για άδεια οπλοφορίας.

Το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας εκδίδει καθημερινά έως και 1.700 άδειες οπλοφορίας το τελευταίο διάστημα, τόνισε προ ημερών ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκβι, σε αντίθεση με λίγο λιγότερο από 100 άδειες την ημέρα που εξέδιδε πριν από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Εβραίος με όπλο στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ

Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενθαρρύνει τους Ισραηλινούς πολίτες να προμηθεύονται όπλα

Ο υπουργός Αστυνομίας του Ισραήλ Itamar Ben-Gvir είχε προηγουμένως περιγράψει την οπλοκατοχή ως προφύλαξη ενάντια στις εσωτερικές αναταραχές μεταξύ των Εβραίων και της αραβικής μειονότητας του Ισραήλ.

Σε τηλεοπτική ομιλία του μετά τις επιθέσεις, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε ότι η κυβέρνησή του «θα ενθαρρύνει τους αμάχους και θα τους βοηθά να οπλιστούν για την αυτοάμυνα τους».

Η συγκέντρωση όπλων μεταξύ αμάχων αυξάνει τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις αντί για αυτοάμυνα. Η κατάσταση είναι κρίσιμη γύρω από τους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη, όπου ακόμη και πριν από τον πόλεμο σημειώνονταν αψιμαχίες μεταξύ εποίκων και Παλαιστινίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε τον περασμένο μήνα το Ισραήλ να περιορίσει τις επιθέσεις αντιποίνων από Εβραίους εποίκους στη Δυτική Όχθη, στις οποίες σκοτώθηκαν αρκετοί Παλαιστίνιοι και εκατοντάδες εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, σημειώνοντας ότι οι έποικοι «ρίχνουν βενζίνη σε μια ήδη επικίνδυνη φωτιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.