ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Σαουδική Αραβία κατέρριψε βαλλιστικό βλήμα των Χούθι που κατευθυνόταν στο Ισραήλ

«Το Ισραήλ πρέπει να προετοιμαστεί για έναν διαρκή και εξουθενωτικό πόλεμο»

Η Σαουδική Αραβία κατέρριψε βαλλιστικό βλήμα των Χούθι που κατευθυνόταν στο Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία ενεπλάκη στον αιματηρό πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς καθώς κατέρριψε βαλλιστικό βλήμα των Χούθι που κατευθυνόταν στο Ισραήλ.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με νέες αναφορές, ισραηλινά μέσα μετέδωσαν πως το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτισε έναν βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη προς το Ισραήλ εχθές το βράδυ.

Ο Ισραηλινός ερευνητής Guy Bekhor τόνισε πως παρά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Σαουδικής Αραβίας για «προσωρινή παύση» στις διαπραγματεύσεις για εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, έχουν επιτευχθεί θετικές εξελίξεις αναφορικά με αυτό το ζήτημα τις τελευταίες δύο ημέρες.

Το πρακτορείο Reuters υποστηρίζει πως η Σαουδική Αραβία έχει καταστείλει σχέδια των Αμερικανών για εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ. Το διάσημο πρακτορείο ειδήσεων επικαλέστηκε ανθρώπους που έχουν γνώστη του εν λόγω ζητήματος.

Στο υλικό βίντεο που απέκτησαν δημοσιογράφοι της ρωσικής πύλης ειδήσεων Avia-pro, μπορείτε να δείτε την επιχείρηση ενός συστήματος αεράμυνας της Σαουδικής Αραβίας. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η ακριβής τοποθεσία της αναχαίτισης αυτού του πυραύλου, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα αναχαιτίστηκε από το οπλοστάσιο των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

Δείτε το εν λόγω βίντεο εδώ.

Λίγες ημέρες πριν οι Ισραηλινοί είχαν και οι ίδιοι καταρρίψει βαλλιστικό πύραυλο πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, κατά πάσα πιθανότητα προερχόμενος από την Υεμένη και τους Χούθι.

Φονικότερες Ρουκέτες για την Χαμάς

Η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal αποκάλυψε σε πρόσφατη δημοσίευσή της την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Χαμάς, τονίζοντας πως ο οργανισμός που κυβερνά την Γάζα απέκτησε τώρα ένα φονικότερο οπλοστάσιο συστημάτων.

Το Ισραήλ πρέπει να προετοιμαστεί για έναν διαρκή και εξουθενωτικό πόλεμο, σύμφωνα με έναν πρώην αξιωματικό πληροφοριών του εβραϊκού κράτους.

Σημειώθηκε πως η Χαμάς συνεχίζει να αναπτύσσει και να υιοθετεί νέους τύπους όπλων, γεγονός που αυξάνει συνεχώς και σημαντικά την απειλή που θέτει η οργάνωση για το Ισραήλ.

Η κατάσταση στην περιοχή της Γάζας παραμένει έντονη μιας και οι ένοπλες ομάδες της λωρίδας, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς, ενισχύουν ταυτόχρονα τα οπλοστάσιά τους ως απάντηση στην χερσαία εισβολής του Ισραήλ και στους βομβαρδισμούς σε όλον τον παλαιστινιακό θύλακα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία ημέρα νωρίτερα έγινε γνωστό πως η λιβανέζικη τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε πυραύλους τύπου Burkan και Ayash-250, οι οποίοι είναι οι ισχυρότεροι πύραυλοι που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά του Ισραήλ μέχρι στιγμής. Αυτό τα όπλα λέγεται πως επιδεικνύουν μεγάλο βεληνεκές κρούσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.