ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Ισραήλ: «Το drone που επιτέθηκε σε δεξαμενόπλοιο ανοιχτά των δυτικών ακτών της Ινδίας εκτοξεύτηκε από το Ιράν»

Η Τεχεράνη απειλεί να κλείσει τη Μεσόγειο για τα «εγκλήματα» στη Γάζα

Ισραήλ: «Το drone που επιτέθηκε σε δεξαμενόπλοιο ανοιχτά των δυτικών ακτών της Ινδίας εκτοξεύτηκε από το Ιράν»

Σε νέα κλιμάκωση οδεύουν οι διπλωματικές σχέσεις Τελ Αβίβ – Τεχεράνης, καθώς όπως αναφέρει το Channel 12, το Ισραήλ εκτιμά ότι το drone που επιτέθηκε σε δεξαμενόπλοιο ανοιχτά των δυτικών ακτών της Ινδίας το Σάββατο το μεσημέρι, εκτοξεύτηκε απευθείας από το Ιράν.

Το πλοίο, που φέρεται να είναι τάνκερ μεταφοράς χημικών/προϊόντων με σημαία Λιβερίας, υπέστη ζημιές, αλλά δεν υπήρξαν θύματα, δήλωσαν δύο ναυτιλιακές υπηρεσίες, με τη μια να αναφέρει ότι το πλοίο είναι ισραηλινών συμφερόντων, χωρίς να επιβεβαιώνεται έως στιγμής αυτή η αναφορά.

Δεν έχει υπάρξει ακόμα ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα, το οποίο έρχεται εν μέσω καταιγισμού επιθέσεων με drone και πυραύλων από τους σιίτες αντάρτες Xούθι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν, στην Ερυθρά Θάλασσα, μια ζωτικής σημασίας θαλάσσια εμπορική οδό.

Οι επιθέσεις διεξάγονται σύμφωνα με τους αντάρτες σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Γάζα, προκαλώντας την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας με τη συγκρότηση της ναυτικής δύναμης «Φύλακες Ευημερίας».

Πάντως, δεδομένου η επίθεση σημειώθηκε περίπου 200 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Βεραβάλ της Ινδίας, είναι απίθανο να είχε πραγματοποιηθεί από περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους φιλοϊρανούς Χούθι σχολιάζουν οι Times of Israel.

Η Τεχεράνη απειλεί να κλείσει τη Μεσόγειο για τα «εγκλήματα» στη Γάζα

Διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησε το Σάββατο ότι η Μεσόγειος Θάλασσα μπορεί να κλείσει αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συνεχίσουν να διαπράττουν «εγκλήματα» στη Γάζα.

Την είδηση μετέδωσαν ιρανικά ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να εξηγηθεί πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα πρέπει σύντομα να περιμένουν το κλείσιμο της Μεσογείου (του Στενού) του Γιβραλτάρ, αλλά και άλλων θαλάσσιων διόδων», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλούμενο τον ταξίαρχο Μοχαμάντ Ρεζά Νακντί, συντονιστή διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.