ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γενική επίθεση στο Κουπιάνσκ από τους Ρώσους – Δραματική ανακοίνωση από τον ουκρανικό Στρατό (βίντεο)

Περίπου 170 στρατιώτες της Ουκρανίας σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν

Γενική επίθεση στο Κουπιάνσκ από τους Ρώσους – Δραματική ανακοίνωση από τον ουκρανικό Στρατό (βίντεο)

H Ρωσία έχει περάσει στην αντεπίθεση, μετά το τέλος της θερινής επίθεσης του Κιέβου και τις τελευταίες ώρες προχώρησε σε βομβαρδισμό ουκρανικών θέσεων στο Κουπιάνσκ. 

Τι αναφέρει το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

«Τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν στην κατεύθυνση Λίμαν-Κουπιάνσκ, η κατάσταση δεν είναι υπέρ του ουκρανικού στρατού» ανέφερε ο εκπρόσωπος της επιχειρησιακής-τακτικής ομάδας «Βοστόκ» των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Ilya Yevlash.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας χαρακτήρισε την κατάσταση στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ-Limansky ως «την πιο δύσκολη, καθώς οι μονάδες των ρωσικών στρατευμάτων κατάφεραν να διασχίσουν τον ποταμό Zherebets και να καταλάβουν αρκετές ουκρανικές θέσεις κοντά στον οικισμό Makeevka».

Όπως αναφέρει ο Yevlash, «μια μεγάλη ρωσική δύναμη η οποία αριθμεί πάνω από εκατό χιλιάδες προσωπικό και περισσότερα από χίλια άρματα μάχης για να μην αναφέρουμε ελαφρύτερα τεθωρακισμένα οχήματα, προελαύνει».

Και συνέχισε:

«Στην κατεύθυνση Liman-Kupyansk υπάρχουν περισσότεροι από 110 χιλιάδες Ρώσοι στρατιωτικοί, 1085 άρματα μάχης, σχεδόν 2000 από τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης τους, περισσότερα από 700 συστήματα πυροβολικού και σχεδόν μισή χιλιάδα πολλαπλών συστημάτων πυραύλων εκτόξευσης» είπε ο Yevlash.

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου τόνισε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δημιουργούνται από τη ρωσική αεροπορία, η οποία χρησιμοποιείται «πολύ ενεργά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιθετικά ελικόπτερα και αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης επιχειρούν στις θέσεις του ουκρανικού στρατού ενώ μαχητικά αεροπορικής υπεροχής παρέχουν προστασία αποτρέποντας τα ουκρανικά αεροσκάφη να πλησιάσουν.

Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν πάνω από 20 πλήγματα στις θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ με αεροσκάφη Su-34 και ελικόπτερα Ka-52 και Mi-28, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σεργκέι Ζιμπίνσκι, επικεφαλής του κέντρου Τύπου της ομάδας μάχης Ζαπάντ.

Παράλληλα χρησιμοποιήθηκαν και πυραυλικά συστήματα TOS-1A, ώστε να «καθαρίσουν» τα δάση του Κουπιάνσκ από τις ουκρανικές δυνάμεις.

«Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, τα πληρώματα των μαχητικών-βομβαρδιστικών Su-34 πραγματοποίησαν επτά αεροπορικές επιδρομές στις προσωρινές θέσεις των ουκρανικών μονάδων του 7ου τάγματος τυφεκιοφόρων και των μονάδων εδαφικής άμυνας στις περιοχές Nevskoye, Novolubovka», δήλωσε ο Ζιμπίνσκι.

Πρόσθεσε ότι τα πληρώματα των επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 και Mi-28 και τα επιθετικά αεροσκάφη της ομάδας πραγματοποίησαν 12 πυραυλικές επιθέσεις στις συγκεντρώσεις στρατευμάτων, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού της ουκρανικής 25ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας, της 14ης και της 32ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας στις περιοχές των οικισμών Sinkovka, Ivanovka, Stelmakhovka και Berestovoye.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μονάδες του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Κουπιάνσκ, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας περίπου 170 στρατιώτες και καταστρέφοντας τέσσερα φορτηγά και δύο αμερικανικής κατασκευής M109 Paladin.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.