ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κόλπος του Άντεν: Ελληνικής ιδιοκτησίας το πλοίο που δέχθηκε επίθεση με πύραυλο από τους Χούθι

Τα μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκαν

Κόλπος του Άντεν: Ελληνικής ιδιοκτησίας το πλοίο που δέχθηκε επίθεση με πύραυλο από τους Χούθι

Οι Χούθι ανέλαβαν απόψε την ευθύνη για την επίθεση με πύραυλο, στον Κόλπο του Άντεν, εναντίον του φορτηγού πλοίου «Lycavitos». 

Στην ενημέρωση των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών γίνεται λόγος για «βρετανικό πλοίο».

Το υπό σημαία Μπαρμπέιντος πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου διαχειρίζεται η Helikon Shipping Enterprises, η οποία έχει γραφεία στο Λονδίνο, στην Αθήνα και στη Νταλιάν της Κίνας.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για ελληνόκτητο πλοίο και χαρακτήρισε «κατατοπιστικές» – χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες – τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια της εμπορικής ναυτιλίας UKMTO.

Το απόγευμα η UKMTO ενημέρωσε πως έλαβε αναφορά για έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε πλοίο, περίπου 85 ναυτικά μίλια ανατολικά του Άντεν, προσθέτοντας ότι το πλήρωμά του είναι ασφαλές.

Τα μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκαν, επιβεβαίωσε και η βρετανική εταιρεία ναυτασφαλειών Ambrey, η οποία ανέφερε μικρής έκτασης ζημιές που προκάλεσαν θραύσματα του πυραύλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι Χούθι εξαπολύουν επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, κάνοντας λόγο για ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία σφυροκοπείται από τον ισραηλινό στρατό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.