ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μ.Νετανιάχου: «Συνεχίζουμε τον πόλεμο στη Γάζα αλλά αν χρειαστεί μπορεί να χτυπήσουμε κι άλλες περιοχές»

«Όποιος μας κάνει κακό, θα ανταποδώσουμε»

Μ.Νετανιάχου: «Συνεχίζουμε τον πόλεμο στη Γάζα αλλά αν χρειαστεί μπορεί να χτυπήσουμε κι άλλες περιοχές»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε σήμερα Πέμπτη (11/4) πως το Ισραήλ συνεχίζει τον πόλεμό του στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά προετοιμάζεται και για σενάρια που μπορεί να προκύψουν σε άλλες περιοχές.

Την ώρα που η ανησυχία για χτύπημα του Ιράν κατά του εβραϊκού κράτους έχει αυξηθεί έντονα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δηλώνει έτοιμος να χτυπήσει είτε αμυντικά, είτε επιθετικά, όποιον «θέλει να μας κάνει κακό».

«Όποιος μας κάνει κακό, θα ανταποδώσουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι να καλύψουμε όλες τις ανάγκες ασφαλείας του κράτους του Ισραήλ, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά», ανέφερε συγκεκριμένα από την αεροπορική βάση Τελ Νοφ στο νότιο Ισραήλ.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανά ιρανικά αντίποινα λόγω της δολοφονίας ενός ανώτερου στρατηγού και έξι άλλων Ιρανών αξιωματικών σε μια αεροπορική επιδρομή στο συγκρότημα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό την 1η Απριλίου.

Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επιδρομή αυτή. Ωστόσο χθες, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε το Ισραήλ «πρέπει να τιμωρηθεί και θα τιμωρηθεί» για την επίθεση.

Οι σημερινές δηλώσεις Νετανιάχου έγιναν καθώς ισραηλινά στρατεύματα και πολεμικά αεροσκάφη ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχείρηση στο κέντρο της Γάζας, επιχείρηση που, σύμφωνα με τον Στρατό, είχε στόχο την καταστροφή υποδομών ένοπλων παλαιστινιακών ομάδων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα περισσότερα ισραηλινά στρατεύματα έχουν αποσυρθεί από τη Γάζα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για επίθεση στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί, ενώ μάχες μαίνονται σε διάφορες περιοχές του θύλακα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.