ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Μαρτυρίες Ελλήνων από όσα έζησαν στη Γάζα: «Έχω δει κομμένα μωρά στη μέση – Έχουμε συγγενείς κάτω από τα ερείπια»

«Το πρωί πλένουμε τα δόντια μας με αλμυρό, θαλασσινό νερό» περιέγραψε ο Ατέφ Ραγιάντ

Μαρτυρίες Ελλήνων από όσα έζησαν στη Γάζα: «Έχω δει κομμένα μωρά στη μέση – Έχουμε συγγενείς κάτω από τα ερείπια»

Ο Ατέφ και ο Αλέξανδρος περιέγραψαν τον εφιάλτη του πολέμου και όλα όσα έζησαν μετά την εισβολή της Χαμάς στα εδάφη του Ισραήλ, λέγοντας μεταξύ άλλων πως έχουν δει «κομμένα μωρά στη μέση», ενώ τόνισαν πως «εάν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό δεν θα μείνει κανένας ζωντανός στη Γάζα».

Ο Αλέξανδρος Φαγιάντ είπε ότι δεν περίμενε ότι θα βγει ζωντανός, ενώ σημείωσε ότι «ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσεις τη ζωή σου, δεν υπάρχει μέρος να κρυφτείς. Έχουν κόψει το ρεύμα, το νερό, τα καύσιμα. Δεν υπάρχουν ψυγεία να βάλουν τους νεκρούς».

«Το πρωί πλένουμε τα δόντια μας με αλμυρό, θαλασσινό νερό» περιέγραψε ο Ατέφ Ραγιάντ.

«Ένα μωρό, περίπου 2 χρονών έκλαιγε όλη τη νύχτα» από την πείνα και ευτυχώς «βρήκαμε ένα κομμάτι ξερό ψωμί, το βάλαμε στο νερό για να μαλακώσει και του το δώσαμε».

Ο Ατέφ προσπάθησε να βρει καταφύγιο στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα, αλλά όπως λέει «ευτυχώς που δεν κατάφερα να πάω γιατί μετά από μία ημέρα χτύπησαν την εκκλησία».

Ο Αλέξανδρος δήλωσε πως «αν πηγαίναμε 3 μέτρα δεξιά θα μας χτυπούσε πύραυλος», ενώ σημείωσε ότι έχει χάσει ήδη 12 άτομα από την οικογένειά του.

«Έχω 8 άτομα, συγγενείς μου, κάτω από τα ερείπια, ακόμα δεν μπορούν να τους βγάλουν», τόνισε ο Ατέφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.