Οι Βρετανοί «βλέπουν» «επιτυχίες» των Ουκρανών στα βόρεια του Χαρκόβου

Τι αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας

Οι Βρετανοί «βλέπουν» «επιτυχίες» των Ουκρανών στα βόρεια του Χαρκόβου

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ισχυρίζεται ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντεπιτίθενται σε περιοχές βορείως του Χαρκόβου ανακαταλαμβάνοντας αρκετές κωμοπόλεις και χωριά προς τα σύνορα με τη Ρωσία.

Όπως αναφέρεται σε πρωινή ενημέρωση από το Λονδίνο, η απόδοση προτεραιότητας από τη Ρωσία στις επιχειρήσεις στο Ντονμπάς έχει αφήσει κάποιες μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στην επαρχία Χαρκόβου «ευάλωτες» στις ευκίνητες και με υψηλό κίνητρο ουκρανικές αντεπιτιθέμενες δυνάμεις.

Σημειώνεται πως παρά την επιτυχία των Ρώσων να περικυκλώσουν το Χάρκοβο στα αρχικά στάδια της σύρραξης, κάποιες μονάδες φέρονται να έχουν αποσυρθεί από την περιοχή ώστε να αναδιοργανωθούν και να αναπληρώσουν τις βαριές απώλειες έμψυχου δυναμικού τους.

Η εκτίμηση του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας είναι πως όταν αυτές οι μονάδες ανασυνταχθούν πιθανότατα θα αναπτυχθούν στην ανατολική όχθη του ποταμού Σιβέρσκι Ντόνετς, σχηματίζοντας μια δύναμη ανάσχεσης για την προστασία της δυτικής πτέρυγας του κύριου όγκου των ρωσικών δυνάμεων και των κύριων γραμμών ανεφοδιασμού για τις επιχειρήσεις κοντά στο Ίζιουμ.

«Η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την επαρχία Χαρκόβου είναι μία έμμεση αναγνώριση της ανικανότητας της Ρωσίας να καταλάβει ουκρανικές πόλεις-κλειδιά στις οποίες ανέμεναν περιορισμένη αντίσταση από τον πληθυσμό», καταλήγει η βρετανική ενημέρωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.