ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Πεδίο μάχης το Azovstal: Οι ρωσικές δυνάμεις «ξετρυπώνουν» τους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ (βίντεο)

Οχυρωμένοι περιμένουν «βοήθεια» από έξω

Πεδίο μάχης το Azovstal: Οι ρωσικές δυνάμεις «ξετρυπώνουν» τους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ (βίντεο)

Οι ρωσόφωνοι της ανατολικής Ουκρανίας πολεμούν απέναντι στους τελευταίους Ουκρανοί νεοναζί, στην Μαριούπολη με την κατάσταση στο κέντρο και τις γειτονιές  να έχει απελευθερωθεί. 

Πλέον, οι μάχες επικεντρώνονται στις εγκαταστάσεις του τεράστιου (και οχυρωμένου) εργοστασίου χαλυβουργίας, του Azovstal, και στο εργοστάσιο Λένιν που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι, σύμφωνα με τον Έντουαρντ Μπασούριν, που εκπροσωπεί τις δυνάμεις των ρωσόφωνων.

«Πιστεύουμε πως μένουν περίπου 3.000 ή 3.500 (αντίπαλοι στρατιωτικοί)», είπε, σύμφωνα με ρωσικά κρατικά ΜΜΕ.

Οι αζοφιστές περιμένουν οχρυωμένοι στα έγκατα του τεράστιου συγκροτήματος περιμένοντας βοήθεια από έξω.

Η κατάληψη του λιμανιού αυτού είναι στρατηγικής σημασίας για την Ρωσία, επειδή θα της επέτρεπε να συνδέσει την Κριμαία, την οποία προσάρτησε το 2014, με την περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών και την ρωσική επικράτεια.

Η Μόσχα έχει αναπτύξει εκεί τις δυνάμεις του Τσετσένου ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ.

Οι νεοναζί του Αζόφ κρύβονται μέσα στα καταφύγια των εργοστασίων, τα οποία έχουν πολλά επίπεδα, μπορούν να έχουν φαγητό για χρόνια και αντέχουν ακόμα και πυρηνικό χτύπημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.