Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Σουδάν: Περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση σε νοσοκομείο

Το γραφείο του ΠΟΥ στο Σουδάν ανακοίνωσε ότι έξι παιδιά και πέντε υγειονομικοί σκοτώθηκαν στην επίθεση

Σουδάν: Περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση σε νοσοκομείο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι πάνω από 40 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά και εργαζόμενοι υγειονομικών υπηρεσιών, σκοτώθηκαν σε επίθεση σε νοσοκομείο στο Σουδάν το Σαββατοκύριακο. 

Η επίθεση έγινε το Σάββατο κατά του νοσοκομείου Αλ Μουτζλάντ στο Δυτικό Κορντοφάν, κοντά στη γραμμή του μετώπου μεταξύ του σουδανικού στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ/RSF), που βρίσκονται σε μεταξύ τους πόλεμο από τον Απρίλιο του 2023.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, ζήτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις σε υποδομές υγείας, χωρίς να λέει ποιος ευθύνεται για κάτι τέτοιο

Το γραφείο του ΠΟΥ στο Σουδάν ανακοίνωσε ότι έξι παιδιά και πέντε υγειονομικοί σκοτώθηκαν στην επίθεση, αναφέροντας επίσης εκτεταμένες ζημιές στη μονάδα αυτή.

Η οργάνωση φιλοδημοκρατικών Σουδανών δικηγόρων Emergency Lawyers κατήγγειλε ότι μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) του στρατού έπληξε το νοσοκομείο το Σάββατο, αλλά σε ανακοίνωση την Κυριακή ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε εννέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.