ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Sun: «Βρετανικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στην Κύπρο για τους ομήρους από τη Γάζα»

Η στρατιωτική υπο-μοίρα της SAS είναι επίσης σε ετοιμότητα

Sun: «Βρετανικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στην Κύπρο για τους ομήρους από τη Γάζα»

Η εφημερίδα Sun, ανέφερε σε δημοσίευμά της πως στρατιώτες της μονάδας ειδικών δυνάμεων SAS του βρετανικού στρατού βρίσκονται στην Κύπρο σε εγρήγορση για πιθανή επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων από τη Γάζα.

Η στρατιωτική υπο-μοίρα της SAS είναι επίσης σε ετοιμότητα για συμμετοχή σε πιθανή αποστολή συνοδείας των περίπου 200 Βρετανών πολιτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Γάζα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Η Sun επισημαίνει ότι βάση αυτών των στρατιωτών της SAS είναι αυτό το διάστημα οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, που παρέχουν «στρατηγική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο».

Προστίθεται ότι στην Κύπρο έχει φτάσει και μια διοικητική ομάδα διαχείρισης κρίσεων απαρτιζόμενη από 100 μέλη.

Το κλιμάκιο αυτό έχει σταλεί στην περιοχή για την παροχή συνδρομής σε Βρετανούς υπηκόους που θα καταφέρουν να φύγουν από τη Γάζα, αλλά και που ενδεχομένως θα χρειαστούν βοήθεια και σε άλλες χώρες, όπως ο Λίβανος, σε περίπτωση εξάπλωσης της σύρραξης.

Παρόμοιες στρατιωτικές και διοικητικές δυνάμεις είχε αποστείλει στην Κύπρο η βρετανική κυβέρνηση και πριν από τη μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης από το αεροδρόμιο του Χαρτούμ την περασμένη άνοιξη, όταν σχεδόν 2.200 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από την πρωτεύουσα του Σουδάν από τις βρετανικές δυνάμεις, μέσω Κύπρου.

Εξάλλου, κλιμάκια του υπουργείου Άμυνας και της συνοριοφυλακής της Βρετανίας έχουν αναπτυχθεί στην Αίγυπτο, σε ετοιμότητα να υποδεχθούν Βρετανούς ομήρους και πολίτες που θα καταγράφουν να διασχίσουν τη διάβαση της Ράφα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν τω μεταξύ, σε πρωινές δηλώσεις του ο υφυπουργός Παιδείας της βρετανικής κυβέρνησης Ρόμπερτ Χάλφον σχολίασε πως οι περίπου 200 Βρετανοί υπήκοοι και οι υπόλοιποι ξένοι πολίτες που φέρονται να εμποδίζονται από τη Χαμάς να εγκαταλείψουν τη Γάζα θα μπορούσαν επίσης να κατηγοριοποιηθούν ως «όμηροι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.