ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βίντεο ντοκουμέντο: Η ρωσική Αεροπορία «ισοπεδώνει» το Τσάσιβ Γιαρ

Οι Ρώσοι έχουν καταφέρει να πετύχουν τεράστιες νίκες σε Μπάκχμουτ και Αβντιίβκα

Βίντεο ντοκουμέντο: Η ρωσική Αεροπορία «ισοπεδώνει» το Τσάσιβ Γιαρ

Ένα βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα, το οποίο δείχνει την ρωσική Αεροπορία να «ισοπεδώνει» το Τσάσιβ Γιαρ. 

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο «Χ»

Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» το ανατολικό Τσάσιβ Γιαρ: Η ουκρανική αμυντική διάταξη απειλείται με κατάρρευση

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν με μεγάλη σφοδρότητα το ανατολικό Τσάσιβ Γιαρ και κρίνουν πως είναι συμφέρον για αυτούς να χωρίσουν την πόλη σε επιμέρους τομείς ξεκινώντας από τα ανατολικά και να τους καταλάβουν ξεχωριστά.

Η πόλη βρίσκεται κτισμένη πάνω σε ύψωμα και δεν αποτελεί μία εύκολη αποστολή ενώ υπολογίζεται ότι στο εσωτερικό της επιχειρούν τουλάχιστον 7.000 Ουκρανοί, που αποτελούν το προσωπικό της 247ης και της 251ης Ταξιαρχίας Πεζικού.

Η βάση τους μάλιστα βρίσκεται εντός του εργοστασιακού συγκροτήματος πυρίμαχων υλικών το οποίο και χτυπήθηκε χθες από τις ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις.

Οι απώλειες ήταν ιδιαίτερα μεγάλες και ξεπέρασαν τους 100 νεκρούς και οι Ρώσοι σήμερα θέλουν να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές για αυτούς συγκυρίες.

Όπως φαίνεται πρώτα θα εκκαθαριστεί το ανατολικό Τσάσιβ Γιαρ.

Εάν η πόλη αυτή των 14.000 κατοίκων πέσει σε ρώσικα χέρια ολόκληρη η γραμμή του μετώπου θα κλονιστεί μπορεί ακόμα και να εξαρθρωθεί.

Οι Ρώσοι έχουν καταφέρει να πετύχουν τεράστιες νίκες σε Μπάκχμουτ και Αβντιίβκα και αν πάρουν και το Τσάσιβ Γιαρ θα έχουν διαρρήξει το μέτωπο ακριβώς στο κέντρο του.

Αυτό θα τους δίνει τη δυνατότητα να μπορούν να περικυκλώσουν ουκρανικές δυνάμεις είτε βορειότερα είτε νοτιότερα.

Ένα επίσης σημαντικό πρόβλημα είναι ότι η κατάληψη της πόλης θα σημάνει και την απώλεια μεγάλων ποσοτήτων πυρομαχικών και οπλισμού. Το Τσάσιβ Γιαρ ήταν και είναι μία πολύ σημαντική «αποθήκη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.