ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Επτά όμηροι σκοτώθηκαν από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Τζαμπαλίγια! (upd)

Η Χαμάς, έχει απελευθερώσει μέχρι στιγμής τέσσερις Ισραηλινούς πολίτες μεταξύ των 239 που πιστεύεται ότι κρατούνται

Επτά όμηροι σκοτώθηκαν από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Τζαμπαλίγια! (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 11:34): Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ, που αποτελούν την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσαν ότι 7 Ισραηλινοί όμηροι σκοτώθηκαν στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, ανάμεσά τους και τρεις κάτοχοι ξένων διαβατηρίων.

Η Χαμάς, έχει απελευθερώσει μέχρι στιγμής τέσσερις πολίτες μεταξύ των 239 που πιστεύεται ότι κρατούνται, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα θα είναι μακρύς αλλά νικηφόρος, σε μια δήλωση στην οποία εκφράζει επίσης τη θλίψη του για τις αυξανόμενες απώλειες σε στρατιωτικό επίπεδο.

«Είμαστε σε έναν σκληρό πόλεμο. Θα είναι ένας μακρύς πόλεμος», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Υπόσχομαι σε όλους τους πολίτες του Ισραήλ: θα ολοκληρώσουμε το έργο. Θα συνεχίσουμε έως τη νίκη».

Δεν είναι η πρώτη φορά που σκοτώνονται Ισραηλινοί όμηροι από τους βομβαρδισμούς της IAF.

13 όμηροι είχε ανακοινωθεί από την Χαμάς πως σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Γάζα και στις πρώτες μέρες των αεροπορικών βομβαρδισμών.

Να σημειωθεί ότι ο αρχηγός της ισραηλινής Αεροπορίας κατηγόρησε πριν λίγο τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί αμάχους στην Γάζα, στο πλαίσιο του πολέμου της κατά του εβραϊκού κράτους.

Στον απόηχο της επίθεσης στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια ο ταξίαρχος Εγιάλ Γκρίνμπαουμ επέμεινε ότι κάθε στόχος στην περιοχή αξιολογείται εκ των προτέρων για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες μεταξύ των αμάχων.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανακοίνωσαν ότι το χτύπημα στην Τζαμπαλίγια, σκότωσε έναν διοικητή της Χαμάς που εμπλέκεται στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 1.400 ανθρώπους στο Ισραήλ, ενώ αναφορές από το έδαφος λένε ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άνθρωποι.

Ο Γκρίνμπαουμ δήλωσε στους Times ότι κάθε χτύπημα περνάει από 11 ή 12 στάδια έγκρισης από τους Ισραηλινούς διοικητές.

Επέμεινε ότι οι IDF ακολουθούν πιστά τους διεθνείς κανόνες του πολέμου, σύμφωνα με τους οποίους το ποσοστό των θανάτων αμάχων πρέπει να είναι ανάλογο με τη στρατιωτική σημασία του στόχου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.