
Ηγετικά στελέχη των Χούθι φέρεται να έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν χθες στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά.
Το τηλεοπτικό κανάλι Al-Jumhuriya της Υεμένης και η εφημερίδα Aden Al-Ghad ανέφεραν ότι ο «πρωθυπουργός» της οργάνωσης, Αχμέντ αλ-Ραχάουι, εξοντώθηκε σε ισραηλινή επίθεση σε ένα διαμέρισμα, με την τελευταία να αναφέρει ότι νεκροί έπεσαν επίσης αρκετοί από τους συντρόφους του.
Δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση από το Ισραήλ.
🚨 Israel eliminated at least 5 of the Houthis top brass today in Sanaa including the Minister of Defence Muhammad al-Atifi and the Chief of Staff Muhammad al-Ghamari.
Incredible work.
Israel is eliminating the world’s most barbaric terrorists daily 👏🏽
On top of that,… pic.twitter.com/0sjMcyXy4f
— Kosher🎗 (@koshercockney) August 28, 2025
Τα δέκα ανώτερα στελέχη των Χούθι είχαν συγκεντρωθεί σε μια τοποθεσία έξω από την πρωτεύουσα για να ακούσουν μια ομιλία του ηγέτη της οργάνωσης, Αμπντούλ Μαλίκ αλ-Χούθι.
Το αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί πλήρως, αν και πολιτικές πηγές τις οποίες επικαλέστηκε την Πέμπτη το ισραηλινό κανάλι Channel 13 ισχυρίστηκαν ότι «η κατεύθυνση [των εκτιμήσεων] είναι θετική, φαίνεται ότι η επίθεση πέτυχε», ενώ το Ynet ανέφερε ότι «αυξάνεται η εκτίμηση ότι ολόκληρη η στρατιωτική και κυβερνητική ελίτ των Χούθι εξοντώθηκε στην επίθεση».
Μεταξύ των αξιωματούχων των Χούθι που στόχευσαν οι Ισραηλινοί, ήταν ο «υπουργός Άμυνας» και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της οργάνωσης.
Ο «υπουργός Άμυνας», Μοχάμεντ Νάσερ αλ-Ατάφι, κατείχε τη θέση του από το 2016 και θεωρούνταν ο ανώτερος αξιωματούχος στο στρατιωτικό κατεστημένο της οργάνωσης, σύμφωνα με το Channel 12. Λέγεται ότι είχε δημιουργήσει στενές σχέσεις με τους Φρουρούς της Επανάστασης και με τη Χεζμπολάχ και ότι συμμετείχε άμεσα σε επιχειρήσεις κατά του Ισραήλ.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.