Οι δύο χώρες έχουν διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις τους από το 2016

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να συναντηθούν σύντομα στο Ιράκ, δήλωσε την Τρίτη Ιρανός βουλευτής στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Ο Ιρανός Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και ο Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν της Σαουδικής Αραβίας θα συναντηθούν σύντομα στο Ιράκ για να συζητήσουν ζητήματα όπως το άνοιγμα των πρεσβειών και περιφερειακά ζητήματα όπως η κρίση στην Υεμένη», δήλωσε στο Fars ο Ιρανός βουλευτής Τζαβάντ Καρίμι Κοντουσί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μια ενδεχόμενη συνάντηση των επικεφαλής των δύο χωρών θα θεωρηθεί ως ένα βήμα για την εκτόνωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή μεταξύ των περιφερειακών εχθρών.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν δεν σχολίασε την πληροφορία.

Η κατά κύριο λόγο σουνιτική μουσουλμανική Σαουδική Αραβία και το σιιτικό Ιράν, δύο κράτη εγκλωβισμένα σε συγκρούσεις μέσω τρίτων σε όλη τη Μέση Ανατολή, ξεκίνησαν απευθείας συνομιλίες πέρυσι για να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν τις εντάσεις.

Ο πέμπτος γύρος συνομιλιών μεταξύ των περιφερειακών αντιπάλων διεξήχθη τον Απρίλιο στη Βαγδάτη, τον οποίο η Τεχεράνη χαρακτήρισε «θετικό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ριάντ διέκοψε τις σχέσεις με την Τεχεράνη το 2016, μετά την εισβολή Ιρανών διαδηλωτών στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην ιρανική πρωτεύουσα έπειτα από την εκτέλεση σιίτη ιερωμένου στη Σαουδική Αραβία.

TAGS: