ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επαναπροσέγγιση Ιράν-Σ.Αραβίας – Θα συναντηθούν οι ΥΠΕΞ των χωρών

Οι δύο χώρες έχουν διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις τους από το 2016

Επαναπροσέγγιση Ιράν-Σ.Αραβίας – Θα συναντηθούν οι ΥΠΕΞ των χωρών

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να συναντηθούν σύντομα στο Ιράκ, δήλωσε την Τρίτη Ιρανός βουλευτής στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Ο Ιρανός Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και ο Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν της Σαουδικής Αραβίας θα συναντηθούν σύντομα στο Ιράκ για να συζητήσουν ζητήματα όπως το άνοιγμα των πρεσβειών και περιφερειακά ζητήματα όπως η κρίση στην Υεμένη», δήλωσε στο Fars ο Ιρανός βουλευτής Τζαβάντ Καρίμι Κοντουσί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μια ενδεχόμενη συνάντηση των επικεφαλής των δύο χωρών θα θεωρηθεί ως ένα βήμα για την εκτόνωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή μεταξύ των περιφερειακών εχθρών.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν δεν σχολίασε την πληροφορία.

Η κατά κύριο λόγο σουνιτική μουσουλμανική Σαουδική Αραβία και το σιιτικό Ιράν, δύο κράτη εγκλωβισμένα σε συγκρούσεις μέσω τρίτων σε όλη τη Μέση Ανατολή, ξεκίνησαν απευθείας συνομιλίες πέρυσι για να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν τις εντάσεις.

Ο πέμπτος γύρος συνομιλιών μεταξύ των περιφερειακών αντιπάλων διεξήχθη τον Απρίλιο στη Βαγδάτη, τον οποίο η Τεχεράνη χαρακτήρισε «θετικό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ριάντ διέκοψε τις σχέσεις με την Τεχεράνη το 2016, μετά την εισβολή Ιρανών διαδηλωτών στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην ιρανική πρωτεύουσα έπειτα από την εκτέλεση σιίτη ιερωμένου στη Σαουδική Αραβία.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.