ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φωτιά σε εργοστάσιο ανακυκλώσιμων υλικών στον Βόλο

Φωτιά σε εργοστάσιο ανακυκλώσιμων υλικών στον Βόλο

Η πυροσβεστική βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου σε εργοστάσιο ανακυκλώσιμων υλικών στην Β’ Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Βόλου.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 30 άνδρες με 7 οχήματα προσπαθώντας να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την πυρκαγιά, ώστε να μην εξαπλωθεί σε παρακείμενα εργοστάσια, τα οποία, όπως και αυτό που καίγεται, έχουν αποθηκευμένα εύφλεκτα υλικά.

Στο εργοστάσιο, που δεν λειτουργεί ακόμη κανονικά, αφού βρίσκεται υπό κατασκευή, πραγματοποιούνταν εργασίας ηλεκτροσυγκόλλησης μέχρι την στιγμή που, για άγνωστους ακόμα λόγους, ξέσπασε η φωτιά.

Μάλιστα η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας εξέδωσε οδηγίες για τους κατοίκους της περιοχής. Συγκεκριμένα οι οδηγίες αναφέρουν ότι:

1. Οι πολίτες δεν θα πρέπει να προσέρχονται μέσα σε ακτίνα που θα ορισθεί από την πυροσβεστική Υπηρεσία.

2. Τυχόν εργαζόμενοι που κινούνται μέσα σε ακτίνα που θα ορισθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία θα πρέπει να εργάζονται με μάσκα  και στολή  προστασίας.

3. Θα πρέπει να αποφεύγονται κατά την διάρκεια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και χαρακτηριστικής οσμής οι άσκοπες μετακινήσεις σε ανοικτούς χώρους .

4. Κατά την διάρκεια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και χαρακτηριστικής οσμής θα πρέπει οι πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

5. Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να δοθεί σε νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και ασθενείς, ειδικά  πάσχοντες από  καρδιοαναπνευστικά νοσήματα και σε ενοχλήσεις  τους θα πρέπει να διακομίζονται στο νοσοκομείο, όπως  και κάθε πολίτης με δυσφορία.

6. Φρούτα και λαχανικά θα πρέπει να πλένονται καλά πριν καταναλωθούν.

7. Αντικείμενα χρήσης και ανοικτοί χώροι διαβίωσης θα πρέπει να  πλένονται επαρκώς, όπως και εκτεθειμένα μέρη του σώματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.