ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συναγερμός στη Χάλκη: Πολωνός φωτογράφιζε με drone τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού!

Συναγερμός στη Χάλκη: Πολωνός φωτογράφιζε με drone τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού!

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών, αλλά και των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, έχουν μπει τα κίνητρα ενός Πολωνού που συνελήφθη στην Χάλκη από αστυνομικούς του τοπικού σταθμού, την στιγμή που είχε απογειώσει drone και φωτογράφιζε με αυτό στρατιωτικές εγκαταστάσεις!

Ο 42χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε μέρα – μεσημέρι της Κυριακής στο νησί να χειρίζεται ένα μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος – drone που ήταν εφοδιασμένο με φωτογραφική μηχανή, το οποίο μάλιστα κατηύθυνε πάνω από περιοχή στην οποία στεγάζονται εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι αστυνομικοί τον υποχρέωσαν να προσγειώσει το drone, έκαναν έλεγχο στον αποθηκευτικό χώρο της φωτογραφικής του μηχανής και διαπίστωσαν ότι στις φωτογραφίες απεικονίζονταν οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Το υλικό κατασχέθηκε όπως και το drone και ο Πολωνός, ο οποίος κάνει διακοπές στα ελληνικά νησιά, συνελήφθη για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Αυτό που ερευνάται είναι αν η φωτογράφιση της στρατιωτικής περιοχής έγινε τυχαία ή σκόπιμα, οπότε ο 42χρονος θα κατηγορηθεί για κατασκοπία. Για την υπόθεση ενημερώθηκαν η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και η Ε.Υ.Π., που ερευνούν το προφίλ του δράστη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.