ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τους έδιωξαν οι Αφγανοί από τη Μαλακάσα: Τώρα ζητούν άμεσα διαμερίσματα

Τους έδιωξαν οι Αφγανοί από τη Μαλακάσα: Τώρα ζητούν άμεσα  διαμερίσματα

Μόνο και μόνο ο τίτλος θα φάνταζε σαν μυθιστόρημα αχαλίνωτης πολίτικης φαντασίας πριν από μερικά χρόνια.

Δυστυχώς αποτελεί πλέον δείγμα καθημερινότητας στην τριτοκοσμική Ελλάδα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, πραγματοποίησαν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και περίπου 100 αλλοδαποί που έχουν εγκαταλείψει εδώ και μέρες το ΚΕΠΑ Μαλακάσας.

Η σημερινή κινητοποίηση έγινε μια εβδομάδα μετά την συνάντηση τους με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. ΚΕΕΡΦΑ και πρόσφυγες κατηγορούν τον Δημήτρη Βίτσα ότι αθέτησε την υπόσχεση που τους έδωσε για άμεση μετακίνηση τους σε σπίτια και ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα εδώ και μέρες να περιφέρονται σε δρόμους της Αθήνας.

Οι 100 αλλοδαποί έφυγαν μετά τη δολοφονία ενός Σύρου πριν από 16 ημέρες στο ΚΕΠΑ. Από τότε περιφέρονται στους δρόμους της πόλης βρίσκοντας όπου βρουν κάθε βράδυ προσωρινό κατάλυμα.

Οι πρόσφυγες ζητούν «εδώ και τώρα» λύση στο θέμα τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου δήλωσε ότι «ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κ.Βίτσας συμφώνησε στην συνάντηση της περασμένης Δευτέρας που είχε με την επιτροπή αλλοδαπών της Μαλακάσας και την ΚΕΕΡΦΑ ότι μέσα σε μία εβδομάδα ένας κατάλογος 159 ατόμων που κατατέθηκε θα κατανεμηθεί σε σπίτια και σε ξενοδοχεία. Ωστόσο αθέτησε την υπόσχεση του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.