Οι «εθνικιστές και ακροδεξιοί» που κατά την κυβέρνηση επιτέθηκαν στην Αστυνομία ήταν… αλλοδαποί; (φωτό)

Οι «εθνικιστές και ακροδεξιοί» που κατά την κυβέρνηση επιτέθηκαν στην Αστυνομία ήταν… αλλοδαποί; (φωτό)

Mεγάλα ερωτήματα προκαλούν οι φωτογραφίες οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο reuters και έχουν κοινοποιηθεί από όλα τα ξένα δημοσιογραφικά δίκτυα, στις οποίες στην πρώτη «γραμμή» των επεισοδίων που έλαβαν χώρα χθες στην είσοδο της Βουλής και λόγω των οποίων η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων κατά μανάδων και μικρών παιδιών, φαίνεται ολοκάθαρα ένας εκ των «ακροδεξιών-εθνικιστών» κατά την κυβέρνηση να δείχνει… αλλοδαπός.

Σίγουρα η όψη του δεν παραπέμπει σε κλασσικό Έλληνα εθνικιστή.

Πώς γίνεται ένας αλλοδαπός να «μάχεται» στο πλευρό των «εθνικιστών»; Μήπως εκτελούσε κάποια διατεταγμένη «υπηρεσία»;

Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όταν ένας πολίτης επιχείρησε να αποσπάσει το ρόπαλο από τα χέρια του, τότε οι αστυνομικοί «ψέκασαν» αυτόν και όχι τον επιτιθέμενο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Σημειώνεται ότι κατά τα επεισόδια έγιναν μόνο επτρά προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις

Με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος είναι αντιμέτωποι οι επτά συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια έξω από τη Βουλή.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα και έξι πλημμελήματα και τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση, για:

Έκρηξη με πρόθεση, με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές
Προμήθεια, κατασκευή, κατοχή εκρηκτικών υλών
Απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους
Διακεκριμένες φθορές σε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για κοινή ωφέλεια
Αντίσταση κατά τις αρχής
Εξύβριση
Παράνομη οπλοφορία -οπλοχρησία
Παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κατηγορούμενοι, έξι άνδρες και μια γυναίκα, ωστόσο, αρνούνται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι συνελήφθησαν αρκετή ώρα αργότερα και σε μεγαλύτερη απόσταση από το σημείο που διαδραματίστηκαν οι σκηνές βίας, κατά την προσπάθεια τους να απομακρυνθούν από τα χημικά που έριχνε η αστυνομία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.