ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ελληνικός «πολυπολιτισμός»: Ακόμη μια υπόθεση απαγωγής αλλοδαπών από αλλοδαπούς εξιχνίασε η ΕΛΑΣ

Ελληνικός «πολυπολιτισμός»: Ακόμη  μια υπόθεση απαγωγής αλλοδαπών από αλλοδαπούς εξιχνίασε η ΕΛΑΣ

Υπόθεση αρπαγής και εκβίασης δύο αλλοδαπών-προσφύγων-μεταναστών πιθανότατα από το Πακιστάν εξιχνίασαν οι αστυνομικές Αρχές της Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Η αρπαγή των δύο ανδρών έγινε γνωστή στις 26 Μαΐου, όταν οικείο πρόσωπο του ενός κατήγγειλε, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, την απαγωγή από ομοεθνείς του και την κράτησή του στην περιοχή της Κομοτηνής.

Ο καταγγέλλων μάλιστα ενημέρωσε τις Αρχές ότι, παρά το γεγονός ότι συγγενείς του απαχθέντα είχαν ήδη καταβάλει χρηματικό ποσό, που αξίωσαν οι απαγωγείς προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, οι δράστες απαιτούσαν την καταβολή επιπλέον χρημάτων.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε αυθημερόν, συνελήφθησαν δύο εκ των δραστών, ένας 22χρονος και ένας 30χρονος, οι οποίοι εμφανίστηκαν σε προσυμφωνημένη συνάντηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παραλάβουν το συμφωνηθέν ποσό. Ακολούθησε, την επομένη της καταγγελίας ημέρα, η σύλληψη στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων της Κομοτηνής, δύο ακόμη 23χρονων, οι οποίοι θα μετέφεραν τον απαχθέντα στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκε και δεύτερος αλλοδαπός, που είχε απαχθεί.

Από τα στοιχεία της προανάκρισης προέκυψε ότι οι δράστες, μαζί με τρεις ακόμη συνεργούς τους, κρατούσαν παρά τη θέλησή τους, τους δύο αλλοδαπούς σε δασική περιοχή της Κομοτηνής, απαιτώντας εκβιαστικά την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Περιττό να τονιστεί πως ουδείς εκ των συλληφθέντων, όλοι τους παράνομα στην Ελλάδα, πρόκειται να απελαθεί ποτέ από τη χώρα.

Μετά από μια σύντομη περίοδο κράτησης θα αφεθούν ελεύθεροι με «περιοριστικούς» όρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.