ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ο δήμος Κόνιτσας ζητά την καλύτερη φύλαξη της παραμεθορίου – «Οι κλοπές της πολιτισμικής κληρονομιάς συνεχίζονται»

Ο δήμος Κόνιτσας ζητά την καλύτερη φύλαξη της παραμεθορίου – «Οι κλοπές της πολιτισμικής κληρονομιάς συνεχίζονται»

Μέτρα για τη καλύτερη φύλαξη της παραμεθορίου περιοχής ζητά ο δήμος Κόνιτσας, με αφορμή την διάρρηξη και την κλοπή στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής στην κοινότητα Παλαιοσελλίου τις προηγούμενες ημέρες.

Άγνωστοι παραβίασαν την είσοδο του ναού και αφαίρεσαν κειμήλια και χρηματικό ποσό από το παγκάρι. Στην σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος της Κόνιτσας αναφέρει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι κλοπές της πολιτισμικής κληρονομιάς συνεχίζονται στην περιοχή μας. Η πλημμελής φύλαξη της περιοχής, κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού των μονάδων του στρατού και της αστυνομίας, οδηγεί τους εναπομείναντες κατοίκους των κοινοτήτων μας σε απόγνωση». Παράλληλα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, διατυπώνει αίτημα προς την Πολιτεία να ανταποκριθεί άμεσα, ώστε να ληφθούν μέτρα για τη φύλαξη της παραμεθορίου περιοχής και την πάταξη της παραβατικότητας, και συμπληρώνει: «Δυστυχώς, η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη και δημιουργούνται έντονα αισθήματα ανασφάλειας και φόβου στους ακρίτες κατοίκους, που επιμένουν, παρά τις αντιξοότητες, να μένουν σ’ αυτόν τον τόπο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.