Εξάρθρωση σπείρας αλλοδαπών «προσφύγων» για 105 ληστείες σε σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα!

Εξάρθρωση σπείρας αλλοδαπών «προσφύγων» για 105 ληστείες σε σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα!

Σπείρα αλλοδαπών «προσφύγων» που διέπραξε τον τελευταίο χρόνο 105 κλοπές(!) σε σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, εξάρθρωσαν άντρες του τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών.

Για τις υποθέσεις συνελήφθη χθες στην Αθήνα 54χρονος αλλοδαπός «πρόσφυγας», ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ακόμη έξι αλλοδαπών ηλικίας από 27 έως 67 ετών, καθώς και σε βάρος ακόμη τριών αγνώστων δραστών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από το Σεπτέμβριο του 2018 έως τον Οκτώβριο του 2019, η σπείρα, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξε κλοπές σε σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου, καθώς και στα Ιωάννινα και στην Λευκάδα.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της ομάδας εισέρχονταν σε σούπερ μάρκετ προσποιούμενοι τους πελάτες και γέμιζαν τα καλάθια με προϊόντα. Στη συνέχεια συγκεντρώνονταν σε σημείο του καταστήματος όπου δεν υπήρχε κινητικότητα προσωπικού ή πελατών, τοποθετούσαν τα προϊόντα που είχαν αφαιρέσει σε σακίδια πλάτης ή ώμου ή σε εσωτερικές θήκες των ενδυμάτων τους και εξέρχονταν των καταστημάτων, χωρίς να φαίνεται ότι αγόρασαν κάποιο προϊόν – ή αγόραζαν προϊόντα χαμηλής αξίας. Ταυτόχρονα, κάποια από τα μέλη της ομάδας εκτελούσαν χρέη παρατηρητή.

Η σπείρα αφαιρούσε κυρίως φιάλες αλκοολούχων ποτών (ουίσκι, βότκα, λικέρ κ.α.) καθώς και πλήθος λοιπών προϊόντων (συσκευασίες καφέ, ξυραφάκια κ.α.), η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περιττό να προστεθεί πως ουδείς εκ των συλληφθέντων πρόκειται να απελαθεί από τη χώρα. Μετά από μια σύντομη περίοδο φυλάκισης θα αφεθούν ελεύθεροι με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα γιατί αυτό είναι παράνομο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.