ΟΑΕΔ: Αφού «έλυσε» το πρόβλημα του 1 εκατ. Ελλήνων ανέργων τώρα ασχολείται με τους αλλοδαπούς…

ΟΑΕΔ: Αφού «έλυσε» το πρόβλημα του 1 εκατ. Ελλήνων ανέργων τώρα ασχολείται με τους αλλοδαπούς…

Αφού πρώτα «επιλύθηκε» ως δια μαγείας το πρόβλημα του σχεδόν 1 εκατ. ανέργων Ελλήνων ο ΟΑΕΔ θέτει ως βασική προτεραιότητα να βρει εργασία σε όλους παράνομους μετανάστες.

Πρόταση για την δημιουργία προγραμμάτων που αφορά την ένταξη νέων αλλοδαπών (σ.σ. τους αποκαλούν πρόσφυγες) στην αγορά εργασίας, υπέβαλλε ο ΟΑΕΔ, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής Σ. Πρωτοψάλτης προς τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας.

Ειδικότερα ο ΟΑΕΔ στο πλαίσιο του προγράμματος «ERASMUS+ Νεολαία» ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο «I.ReF.SoS “Καινοτομική Απάντηση για τη Διευκόλυνση της Κοινωνικής Υποστήριξης των Νέων Προσφύγων”».

Με το έργο I.ReF.SoS, ο ΟΑΕΔ, ως Συντονιστής Φορέας, σε συνεργασία με τους εταίρους του και συγκεκριμένα με το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ), το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας και τον Οργανισμό Κατάρτισης DEKRA της Γερμανίας, δημιούργησε μια νέα προσέγγιση στην επαγγελματική κατάρτιση των νέων προσφύγων, ηλικίας 16 έως 24 ετών.

Η προσέγγιση αυτή εμπλουτίστηκε με καινοτομικό εκπαιδευτικό υλικό συμβουλευτικής, καθοδήγησης καθώς και γλωσσικής και διαπολιτισμικής κατάρτισης και επαγγελματικού προσανατολισμού για εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους. Το έργο σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε, σε πιλοτικό επίπεδο, σε 40 νέους πρόσφυγες.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Έργου πραγματοποιείται σήμερα η ημερίδα «Αξιοποιώντας τον Διάλογο για την κοινωνική υποστήριξη των νέων προσφύγων 16-24 ετών: Η εμπειρία του Έργου ERASMUS+ I.ReF.SoS».

Ο σχεδιασμός του ΟΑΕΔ όπως τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης προβλέπει την καταγραφή των δεξιοτήτων των νέων προσφύγων, την αναγνώριση και πιστοποίηση των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών προσόντων τους, την ταχύρυθμη γλωσσική εκμάθηση και την επαγγελματική κατάρτιση και απασχόληση, μέσω εργασιακών προγραμμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.