ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά στην Κρήτη – 20 προσαγωγές και κατάσχεση 40.000 ευρώ (upd)

Αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά στην Κρήτη – 20 προσαγωγές και κατάσχεση 40.000 ευρώ (upd)

(upd 16:53) 20 προσαγωγές, 12 ανδρών και 8 γυναικών, ήταν ο τελικός απολογισμός της αστυνομία στο Ηράκλειο στο πλαίσιο επιχείρησης σε καταυλισμούς Ρομά σε περιοχές του Δήμου.

Από τους προσαχθέντες, στους πέντε σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και σε έναν από αυτούς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Συνολικά εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε σπίτια στο Ηράκλειο, κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο 2019 έως και τον Δεκέμβριο 2019.

Για αυτές τις κλοπές στο Ηράκλειο σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 47χρονου, ο οποίος είχε αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 40.000 ευρώ. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια και συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Επίσης τέσσερις από τους προσαχθέντες (3 γυναίκες και ένας ανήλικος) διέπραξαν ακόμα δύο κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες στις 8 και στις 10 Φεβρουαρίου 2020, αφαιρώντας χρήματα και προσωπικά αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 2.000 ευρώ, για τις οποίες σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος τους.

Αρχικό κείμενο

Τέσσερις συλλήψεις και πολλές προσαγωγές είναι ο απολογισμός των δύο αστυνομικών επιχειρήσεων που έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η πρώτη έγινε στον καταυλισμό των Ρομά στα Δύο Αοράκια της Νέας Αλικαρνασσού, δίπλα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου και η δεύτερη στον άτυπο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή του πρώην Ξενία, στον Καρτερό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην πρώτη περίπτωση, οι έρευνες των αρχών αφορούσαν στοχευμένα έναν 46χρονο, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του Αυτοφώρου για παράβαση του Νόμου περί όπλων. Ωστόσο, από την έρευνα της Ασφάλειας Ηρακλείου έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του σε τουλάχιστον 14 διαρρήξεις και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην επιχείρηση στο χώρο του Ξενία, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν 18 προσαγωγές, ενώ συνελήφθησαν 3 άτομα, που φέρονται να εμπλέκονται σε μια διάρρηξη και μια απόπειρα διάρρηξης στην ευρύτερη περιοχή του Καρτερού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.