Άρειος Πάγος σε εισαγγελείς: «Να διώκονται ποινικά όσοι παραβιάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας – Όπως οι τοκογλύφοι!»

Άρειος Πάγος σε εισαγγελείς: «Να διώκονται ποινικά όσοι παραβιάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας – Όπως οι τοκογλύφοι!»

Η εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σε παρέμβασή της, κάλεσε τους εισαγγελείς όλης της χώρας να ασκούν ποινική δίωξη σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας όπως τους τοκογλύφους!

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιό του, ο κ. Βασίλης Πλιώτας ζητεί από τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας να μεριμνούν και να σχηματίζουν δικογραφίες τόσο για την παραβίαση του άρθρου 285 (παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών) του Ποινικού Κώδικα, όσο και για άλλα αδικήματα, όπως είναι της τοκογλυφίας, της εκβίασης, των εγκλημάτων κατά συγκοινωνιών κ.λπ.

Φαίνεται πως ο Άρειος Πάγος «προλαβαίνει» την κυβέρνηση η οποία εδώ και καιρό απειλεί με αυστηρότερα μέτρα παρόλο που οι πολίτες έχουν συμμορφωθεί πλήρως με την απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και πιο πριν με το εθελούσιο «μένουμε σπίτι».

Επιπλέον όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η καμπύλη μετάδοσης του ιού είναι σταθερή!

Η εγκύκλιος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έχει ως εξής:

«Επανέρχομαι για να επισημάνω, την αξία και την ανάγκη εγρήγορσης και συνεχούς παρέμβασής σας όταν αδιακρίτως του υπαιτίου προσώπου, παραβιάζονται να νόμιμα μέτρα που είτε έχουν ήδη διαταχθεί είτε θα διατάσσονται, σχετικώς με την καταπολέμηση και την διάσωση της νόσου του κορωνοϊού, εν όψει και της πρόβλεψης, πρωτίστως του άρθρου 285 του ΠΚ, με τίτλο παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Αυτονόητα, η έρευνα και η δίωξη, θα καταλαμβάνουν, εφόσον τα προκύπτοντα πραγματικά περιστατικά, του ιστορικού γεγονότος, εμπίπτουν στην νομοτυπική υπόσταση εκτός της προναφερόμενης πράξης και στην όμοια, άλλων αξιόποινων πράξεων συρρεουσών αληθώς ή κατ’ ιδέα με αυτή, όπως τοκογλυφία της παραγράφου 1 του άρθρου 404 ΠΚ, εκβίασης, εγκλημάτων κατά συγκοινωνίας, κλπ και τις πράξεις αυτές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. χθες βεβαιώθηκαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα 2.193 παραβάσεις. «Πρωταθλήτρια» ήταν η Αττική με 750 παραβάσεις, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 268.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.