ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κακοκαιρία «Ιανός»: Εγκλωβισμένοι 40 κάτοικοι χωριού στην Καρδίτσα

Κακοκαιρία «Ιανός»: Εγκλωβισμένοι 40 κάτοικοι χωριού στην Καρδίτσα

Εγκλωβισμένοι παραμένουν για τρία 24ωρα 40 κάτοικοι του χωριού Οξυά στην Καρδίτσα, μετά το πέρασμα της κακοκαιρία «Ιανός», εξαιτίας της οποίας έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα.

Λόγω της κατάστασης από την κακοκαιρία «Ιανός», αύριο στην περιοχή θα δώσει το «παρών» ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Καρδίτσα θα κάνει μια αποτίμηση των ζημιών, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης μίλησε στο Open TV για το ορεινό χωριό της Καρδίτσας, Οξυά, το οποίο είναι αποκομμένο από την υπόλοιπη περιοχή, το οποίο δεν έχει ούτε ρεύμα, ούτε νερό και στην πλειοψηφία του, έχει ηλικιωμένους ανθρώπους, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και δύο μέρες.

«Είναι εγκλωβισμένοι 40 κάτοικοι στην Οξυά Καρδίτσας. Βρίσκονται όλοι στο Μοναστήρι της Οξυάς κι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αρνείται να αφήσει το σπίτι του. Είναι κομμένος ο δρόμος αριστερά και δεξιά από το σπίτι και πρέπει να πάει ελικόπτερο να τους πάρει», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ο κ. Στάθης είπε ότι οι κάτοικοι αρνούνται να αφήσουν το χωριό, ωστόσο, κάποιοι χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας και γι’ αυτούς θα πρέπει να σηκωθεί ελικόπτερο, καθώς μόνο έτσι μπορούν να απομακρυνθούν.

Μιλώντας για το θέμα κι ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι υπάρχουν δύο διαθέσιμα ελικόπτερα που βρίσκονται σε αναμονή για να μεταφέρουν τους κατοίκους, αλλά δεν υπάρχει καμία συνεννόηση με τη δημοτική Αρχή για το πώς και πότε θα γίνει η περισυλλογή τους.

Παράλληλα, η αγωνία συνεχίζεται για την τύχη της 43χρονης που αγνοείται στην Θεσσαλία, μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός».

Αν και από το Σάββατο έχει βρεθεί το αυτοκίνητο της γυναίκας από το Μουζάκι Καρδίτσας, η ίδια ακόμη δεν έχει βρεθεί και η αγωνία παρατείνεται, καθώς οι έρευνες των αρχών δεν έχουν καρποφορήσει μέχρι στιγμής.

Η άτυχη γυναίκα φέρεται να είχε αγνοήσει τις υποδείξεις της αστυνομίας και προσπάθησε να περάσει με το όχημά της ένα πολύ επικίνδυνο πέρασμα, με τα ορμητικά νερά του ποταμού στην περιοχή να την παρασύρουν.

Σημειώνεται ότι με απόφαση της δημοτικής Αρχής ξενοδοχεία άνοιξαν προκειμένου να φιλοξενήσουν οικογένειες, των οποίων οι περιουσίες χάθηκαν μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.