ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Γιάφκα στο Κουκάκι: Βρέθηκε προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών σε στικάκι USB

Γιάφκα στο Κουκάκι: Βρέθηκε προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών σε στικάκι USB

Προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών βρέθηκε σε στικάκι USB που ήταν στο σπίτι του 42χρονου που είχε νοικιάσει τη γιάφκα στο Κουκάκι και στην οποία εντοπίστηκαν ακόμα εκρηκτικά και όπλα.

Η ανάλυση των αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έδειξε πως πρόκειται για προκήρυξη για το χτύπημα στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, η οποία έλαβε χώρα στις 24 Νοεμβρίου 2015.

Όπως προέκυψε, από την ανάλυση των στοιχείων από το εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών κατά την εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων, το συγκεκριμένο κείμενο είχε αποθηκευτεί στο στικάκι USB πολύ πριν από την ανάρτησή του σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, με την οποία η τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε τότε την ευθύνη για την επίθεση.

Το έγγραφο ήταν σε μορφή «PDF» κι είχε δημιουργηθεί στις 05/01/2016 και ώρα 21:32, τοπική ώρα Ελλάδας. Η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο έγινε στις 06/01/2016 και ώρα 00:46, τοπική ώρα Ελλάδας. Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με βάση τα παραπάνω, οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στο αρχείο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, οπότε θα μπορούσε έπειτα να την «κατεβάσει» όποιος το επιθυμούσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.