ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνελήφθη ο Μ.Φουρθιώτης: Κατηγορείται για σύσταση συμμορίας (upd 2)

Συνελήφθη ο Μ.Φουρθιώτης: Κατηγορείται για σύσταση συμμορίας (upd 2)

(Ανανέωση 12:38): Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατηγορείται ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο συνεργοί του.

Συγκεκριμένα ο Φουρθιώτης κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση από κοινού με τους άλλους δύο συλληφθέντες που θα οδηγηθούν μαζί του στην Εισαγγελία, για ηθική αυτουργία και συναυτουργία σε εκρήξεις και για ηθική αυτουργία με βάση το νόμο περί όπλων.


Εκτός από τα τρία κακουργήματα, ο φάκελος σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη περιλαμβάνει και δύο πλημμελήματα: αυτό της απάτης και της απόπειρας εκβίασης.

Οι κατηγορίες

Βαρύτατες κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, ηθική αυτουργία σε έκρηξη και παραβίαση του νόμου περί όπλων αντιμετωπίζει ο Μένιος Φουρθιώτης. Κατά το κατηγορητήριο, ο παρουσιαστής πλήρωσε 40.000 ευρώ τα δυο άτομα που έκαναν τις επιθέσεις στο σπίτι του.

Ο Μένιος Φουρθιώτης αναμένεται να απολογηθεί. Τα δυο άτομα που κατηγορούνται μαζί του φέρονται να πήραν από 20.000 ευρώ ο καθένας για να κάνουν τις επιθέσεις με το καλάσνικοφ και να βάλουν γκαζάκια στο σπίτι του.

Μαζί με τον Μένιο Φουρθιώτη, για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται δυο άτομα, ο Σ.Π. και ο Σ.Γ., παλιοί γνώριμοί του αφού δούλευαν ως ασφάλειά του. Εκτός από εγκληματική οργάνωση, τα δυο άτομα αυτά κατηγορούνται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όσον αφορά στους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το σχέδιο ήταν να γίνει η επίθεση με το καλάσνικοφ στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στο Διόνυσου στις 16 Απριλίου. Ωστόσο, οι δυο ποινικοί ενώ κατευθύνονταν για να θέσουν σε εφαρμογή τα όσα, κατά τις κατηγορίες, είχαν συμφωνηθεί, έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και σημειώθηκε η καταδίωξη με πυροβολισμούς στη Νέα Ερυθραία, κοντά στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης.


(Ανανέωση 11:29): Για ηθική αυτουργία στις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του, τόσο με καλάσνικοφ, όσο και με εκρηκτικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτα κατηγορείται ο Μένιος Φουρθιώτης.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες επιβεβαιώνουν το σχετικό δημοσίευμα του pronews.gr, φέρεται ότι τις είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος, μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς του και είχε προσλάβει τους δύο από άλλους συλληφθέντες για να τις υλοποιήσουν.

Όπως προέκυψε, ωστόσο, από την αστυνομική έρευνα της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι ίδιοι πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στην Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο στη Νέα Ερυθραία και στο σπίτι του Φουρθιώτη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Φουρθιώτης γνώριζε τους δύο δράστες, οι οποίοι είναι άτομα με ποινικό παρελθόν στη νύχτα, στην περιοχή του Πειραιά και τους είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν ως σεκιούριτι, όπως ανέφεραν οι ίδιοι.

Ο τρίτος από τους συλληφθέντες, είναι ο αδελφός ενός εκ των δύο, ο οποίος φέρεται ότι τους βοήθησε να κρύψουν το δίκυκλο με το οποίο διέφυγαν μετά τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών.


Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης και δύο ακόμη ποινικοί που προσήχθησαν χθες στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Χθες έγινε η προσαγωγή του παρουσιαστή στη ΓΑΔΑ, μαζί με άλλα εννέα άτομα, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες η προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη και δύο ακόμη ατόμων μετατράπηκε σε σύλληψη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μέσα από αναλύσεις επικοινωνιών προκύπτει επαφή από το παρελθόν του παρουσιαστή με τους δύο ποινικούς και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της επίθεσης με καλάσνικοφ αλλά και της τοποθέτησης εμπρηστικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο.

Οι δύο ποινικοί «δένονται» με τους ταυτοποιημένους κάλυκες, αποτυπώματα και DNA ενώ υπήρχαν και επαφές με τον παρουσιαστή την ώρα της επίθεσης στο σπίτι του.

Λεπτομέρειες, απομένουν πλέον για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των κατηγοριών και νωρίς το μεσημέρι ο Φουρθιώτης και οι δύο ποινικοί και ένα ακόμη άτομο (σ.σ συγγενής του ενός καθώς κατά τις έρευνες των αστυνομικών βρέθηκαν πάνω του μικροποσότητες ναρκωτικών) θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι αστυνομικοί, κατάφεραν μέσα από τηλεφωνικές συνομιλίες, διαδικτυακές κινήσεις και επαφές να βρουν άκρη του νήματος μεταξύ του Μένιου Φουρθιώτη και των δυο ατόμων με ποινικό παρελθόν για να φωτίσουν δύο υποθέσεις που έχουν κοινό παρανομαστή: Το καλάσνικοφ που στις 17 Απριλίου πυροβόλησε εννέα φορές κατά του σπιτιού του παρουσιαστή και λίγες ώρες νωρίτερα το ξημέρωμα της 16ης Απριλίου από το ίδιο όπλο δέχθηκαν τρεις σφαίρες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην οδό Θησέως στην Νέα Ερυθραία που πήγαν να ελέγξουν μια περίεργη μηχανή. Οι τρεις άνδρες, προσήχθησαν από χθες στη ΓΑΔΑ και εξετάστηκαν προκειμένου να διαπιστωθεί, αν έχουν κάποια ανάμειξη στα δύο παραπάνω γεγονότα.

Σημειώνεται ότι έχουν μπει στο μικροσκόπιο και οι καταγγελίες του δημοσιογράφου εκδότη Κώστα Βαξεβάνη που είχαν ως αποτέλεσμα να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα ενώ όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης αυξήθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας για τον Κώστα Βαξεβάνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.